Една от най-ярките фигури във Висшата лига и националния отбор

...
Една от най-ярките фигури във Висшата лига и националния отбор
Коментари Харесай

Джърмейн Дефоу обяви край на кариерата си

Една от най-ярките фигури във Висшата лига и националния тим на Англия от близкото минало Джърмейн Дефоу разгласи завършек на кариерата си като професионален футболист. Бившият нападател на Уест Хам и Тотнъм игра за последно за Съндърланд, като неговият контракт с „ черните котки “ изтича след края на сегашния сезон. Преди да се завърне в Съндърланд Дефоу игра и за Глазгоу Рейнджърс, с който завоюва шампионската купа. В кариерата си той записа 762 мача за клубните си тимове, в които означи 352 гола. Има и 57 дуела с екипа на Англия.

„ След 22 години в играта взех решение да се отдръпва от професионалния футбол. Това в действителност е мъчно решение, което разисках със фамилията и най-близките ми. Направих професионалния си дебют на 17-годишна възраст – през 1999-а, и в този момент усещам, че е точният миг да се поклоня и да сляза от сцената. Това бе необикновено пътешестване, през което срещнах изключителни хора.

Футболът постоянно ще остане в кръвта ми. Той носи огромна горделивост и задоволство, поглеждайки обратно към благословената кариера, която имах. Сега с неспокойствие чакам да прекарам известно време с приятелите и фамилията си, преди да продължа напред към идната глава в кариерата си.

Благодаря на всички почитатели от всеки клуб, за който съм играл. Любовта, която получих през цялата си кариера, в никакъв случай няма да бъде забравена и постоянно ще имам специфична връзка с всички вас. Благодаря също и на моите невероятни сътрудници, треньори и личен състав за това, че изиграха такава значима роля в кариерата ми.

Накрая желая да благодаря на майка ми. Ти ми даде топка на две години и ме накара да допускам, че фантазията ми може да се сбъдне. Всичко, което съм, е поради теб и дължа всичко на теб и Бог “, написа Дефоу в „ Туитър “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР