Една от най-популярните платформи за споделяне на фотографии Фликр (Flickr)

...
Една от най-популярните платформи за споделяне на фотографии Фликр (Flickr)
Коментари Харесай

SmugMug е новият собственик на Flickr

Една от най-популярните платформи за шерване на фотографии " Фликр " (Flickr) е прoдадена от Yahoo!. Новият притежател е SmugMug – основана в Калифорния фамилна компания със сходна активност, само че ориентирана най-много към професионалните фотографи. Стойността на договорката не се оповестява.

" Не събираме данните на нашите консуматори и техните фотоси, с цел да ги продадем против най-хубавата оферта или с цел да ги превърнем в цели на таргетирани реклами ", сподели изпълнителният шеф на SmugMug Дон Макаскил пред USA Today. Заявлението е в подтекста на скорошния скандал Facebook-Cambridge Analytica. Макаскил даде обещание да влага във Flickr, " с цел да върне предходната му популярност. "

SmugMug има намерение да свърже инфраструктурата на Flickr със своята технология, само че да продължи да я поддържа като обособен обект и уебсайт. От управлението обясниха, че за момента няма да трансформират политиката за гратис прилагане на наличието.

Yahoo! закупи платформата през 2005 година за 25 милиона $, само че не съумя да задържи позициите му при мощната конкуренция на Фейсбук и Instagram. Активните консуматори сега са към 100 милиона.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР