Една от най-модерните учебни лаборатории по роботика и автоматика в

...
Една от най-модерните учебни лаборатории по роботика и автоматика в
Коментари Харесай

Откриха нова модерна лаборатория по Роботика и Автоматика в ТУ-София

Една от най-модерните образователни лаборатории по роботика и автоматика в страната отвори порти в Техническия университет - София. Лабораторията беше открита с проява на опциите на индустриален робот от направление Индустрия 4.0 и последните технологии в региона на автоматизацията, пишат от пресцентъра на висшето образователно заведение.

Лабораторията дава опция на студентите от катедра " Автоматизация на елекрозадвижванията " да се образоват да програмират промишлени роботи, системи за машинно зрение, серво-системи, индустриални връзки и други.

Модерната образователна база е построена от българската инженерингова компания " Ехнатон ", в партньорство с " Мицубиши Електрик ", по самодейност на ТУ-София.

Ректорът на ТУ-София инж. Георги Михов разяснява откриването на лабораторията. По думите му няма по-хубав ден за един ректор от този, когато бизнесът стъпва на негова територия.

" Благодарение на единството сред бизнес и университет реализираме триумфите, които имаме. Нещо повече - реализираме нашия лозунг " Традиция в триумфа ". Това подаяние ще ни разреши да образоваме студентите, колкото се може по-близо до условията на бизнеса ", акцентира Михов.

Лабораторията " Роботика и Автоматика " е едно от най-модерните образователни уреди в страната и разполага с промишлен робот MELFA, 4 броя разнообразни като вид и функционалности индустриални стендове , 3d принтер и програмен продукт за техническо зрение , използвани в разнообразни браншове на промишлеността.
В лабораторията е оборудвана със 17 бързи компютъра и лицензиран програмен продукт за програмирането на роботите. Стендовете са свързани с работните места в мрежа, т.е. всеки студент ще може да ръководи всички стендове от своето работно място. В профилираната лаборатория ще могат да се образоват до 17 студенти по едно и също време.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР