Една от най-младите шампионки в историята на зимните олимпийски игри

...
Една от най-младите шампионки в историята на зимните олимпийски игри
Коментари Харесай

Една от най-младите олимпийски шампионки взема почивка, за да се засили към трето злато

Една от най-младите шампионки в историята на зимните олимпийски игри Клои Ким разгласи, че си взима отмора. Сноубордистката, която е на 22 години, разгласи, че слиза от сцената, с цел да може по-късно да се опита за трети път да стъпи на върха.

 

Състезателката от Съединени американски щати завоюва олимпийското злато в Пьонгчанг 2018, когато беше на 17 години, а по-късно повтори триумфа си и в Пекин.

 

Ким ще пропусне целия идващ сезон 2022-2023, а желанието ѝ е по-късно да се върне и да насочи напъните си към игрите в Милано и Кортина Д`Ампецо през 2026 година

 

" Просто желая да се насладя на този миг и по-късно да се върна, когато се усещам подготвена. Имам потребност от отмора. Не желая да се връщам незабавно към спорта след толкоз занимателна, само че и изтощаваща година. Планът все още е да се боря за трети орден ", съобщи тя.

 

Ким добави, че има потребност да смъкна психическото натоварване от себе си и да се отдалечи от прожекторите. Медиите напомнят, че тя се отдели за година от спорта и след първото си олимпийско злато, само че тогава употребява времето, с цел да учи антропология в Университета в Принстън.

 

Темата за психическото здраве - изключително при младите спортистки, попадна в центъра на вниманието в последните месеци. Тенисистката Наоми Осака и гимнастичката Симон Байлс заговориха за казуса и за нуждата от друг метод.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР