Една от най-интересните теми в света на футбола от последните

...
Една от най-интересните теми в света на футбола от последните
Коментари Харесай

Арсенал ще предостави 50 милиона за селекция на новия мениджър

Една от най-интересните тематики в света на футбола от последните дни не стопира да вълнува почитатели и експерти от целия свят, а другите догатки и изказвания за бъдещето на Арсенал след напускането на легендата Арсен Венгер не стопират.

На днешните си страници “Телеграф” оповестява, че в клуба е взето решение на новия управител да бъде възложен бюджет от 50 милиона паунда за нови покупки. В последните 12 месеца “артилеристите” реализираха две рекордни за отбора от северен Лондон покупко-продажби, в които бяха привлечени Александре Лаказет и Пиер-Емерик Обамеянг за над 100 милиона паунда, а клубът за втори следващ сезон остава отвън местата в зона Шампионска лига.
Arsenal's next manager will be restricted to just a £50m summer transfer budget. (Source: Daily Telegraph) pic.twitter.com/MqcvmUrIj6
— Transfer News Live (@DeadlineDayLive) April 24, 2018

От управлението са решили, че капацитета, с който разполагат в нападателен проект е задоволителен за реализиране на задачите и би трябвало да се насочат към стабилизиране на защитния вал и вероятно отбранителен полузащитник. Новият управител ще може да усили трансферния бюджет при разлъка с някой от играчите или да се концентрира върху работата и развиването на сегашната група футболисти. Джони Евънс, който бе трансферна цел на Арсенал в последните два трансферни прозореца, ще бъде свободен да напусне Уест Бромич срещи едвам три милиона паунда, в случай че Уест Бромич изпадне, което е доста евентуално.

Освен това новият ментор няма да има същата независимост на пазара, каквато до този миг бе предоставена на Венгер, а ще би трябвало да се преценява и с мнението на управителните фактори в клуба. Все още за главен любимец е считан Луис Енрике, въпреки други източници да показват през днешния ден и Микаел Артета като доста сериозен претендент. Освен тях Карло Анчелоти и Брендън Роджърс също са измежду имената в листата на изпълнителния шеф Иван Газидис.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР