Една от най-иконичните двойки на българската музикална сцена - Катя

...
Една от най-иконичните двойки на българската музикална сцена - Катя
Коментари Харесай

Дует Ритон са „Любимците на България“ в категория Популярни двойки

Една от най-иконичните двойки на българската музикална сцена - Катя и Здравко от дует Ритон завоюва вота на феновете за „ Любимците на България " в категория Популярни двойки. Двамата са дружно към този момент 46 години, както на сцената, по този начин и в живота, а публиката им отреди първото място в мощна класацията с Богдана Карадочева и Стефан Димитров, Александра и Даниел Петканови, Радина Кърджилова и Деян Донков, Иван Христов и Андрей Арнаудов, Илияна Раева и Наско Сираков, както и водещите на 100 % будни - Мария Андонова и Стефан А. Щерев.

„ Любимците на България " продължава с гласуването в категория Литература, в която водещият Миро показа писателите, събрали най-вече зрителски оферти. Гости и коментатори в студиото бяха Гери Турийска, Светлозар Желев, Андрей Захариев и Георги Милков.

Георги Господинов

Георги Господинов е един от най-актуалните модерни създатели. Неговите романи оглавяват класациите и печелят редица влиятелни състезания, а „ Естествен разказ " е най-превежданата българска книга след 1989 година - оповестена на 21 езика.

Стефан Цанев

Писателят и драматург Стефан Цанев е нееднократен притежател на редица влиятелни театрални и литературни награди, както и на почетния медал „ Стара планина ". Негови стихове са превеждани на всички европейски езици, на китайски, монголски, арабски и иврит, а пиесите му са играни допълнително от 200 театри в България и по света.

Недялко Йорданов

Поет, публицист, драматург, музикант и държавник, Недялко Йорданов основава едни от най-красивите стихове. Той е притежател на премия „ Златен Орфей " за изцяло творчество. Текстовете му оживяват в някои от безконечните български песни като „ Не остарявай обич ", в осъществяване на Михаил Белчев и „ Някога, в миналото " на Георги Минчев.

Здравка Евтимова

Здравка Евтимова е създател на къси разкази, оповестени в над 30 страни по света, а нейни произведения са част от образователните стратегии в Дания и Съединени американски щати. Тя е притежател на редица национални и интернационалните награди.

Галина Златарева

Галина Златарева е създател и издател на книги за деца и романи за възрастни, журналистика, комизъм и ирония. Нейни творби са оповестени от разнообразни издателства в техни учебници и пособия за възпитаници, наред с произведения на български типичен създатели. Мащабното ѝ произведение за финалните битки за освобождение на българите от османска власт с основен фокус върху личността на Георги Бенковски, романът „ Медальонът " има цели 5 издания и влиза в топ 50 на класацията „ Европейски разказ на годината " за 2010 година

Михаил Вешим

Писателят и сценарист Михаил Мишев, прочут с псевдонима си Михаил Вешим е създател на стотици разкази и фейлетони. Негови разкази са включени в Антология на международния комизъм, оповестена във Виетнам, наред с разкази на Марк Твен и Уди Алън. Заедно със сатирика Васил Сотиров, получава Националната премия за изцяло творчество в региона на хумора и сатирата „ Райко Алексиев ", а романът му „ Английският комшия " е една от двете български книги номинирани за литературната премия на Европейския парламент.

Алек Попов

Той е създател на романите „ Мисия Лондон ", „ Черната кутия " и няколко сборника с разкази, само че написа също радиопиеси, предавани по Българското национално радио (БНР) и сюжети за игрални и документални филми.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР