Една от най-големите спънки при разработката на новите пилотирани космически

...
Една от най-големите спънки при разработката на новите пилотирани космически
Коментари Харесай

УСПЕХ: СпейсЕкс изпълни 10 поредни безпроблемни полетни теста на парашутите на Крю Драгън!

Една от най-големите пречки при създаването на новите пилотирани галактически кораби на СпейсЕкс и на Боинг беше основаването на надеждни парашутни системи за тях. Парадоксално, само че факт – даже и в човешката цивилизация парашутите да съществуват от епохи, а галактическите кораби – едвам от десетилетия, доста по-лесно е да направиш нов транспортен съд, в сравнение с парашути за него. Самият Илон Мъск, създателят на компанията СпейсЕкс, загатва, че в границите на лунната стратегия “Аполо ” през 60-те години създаването на парашутите на корабите се оказала толкоз сложна задача, че се е трансформирала в сериозен честен проблем за служащите.

Наистина, единствено месец след първия сполучлив полет на “Крю Драгън ” до МКС през тази пролет, парашутната система се провали при едно от атмосферните им тествания. Но Мъск не се съобщи и всички старания бяха впрегнати за превъзмогването на казуса. Както припомня журналистът Ерик Бъргър от Арс Текника, Мъск бе заречен, че до края на 2019-та година ще има 10 следващи сполучливи сложни полетни теста на парашутната система. 

Обещанието е изпълнено! Парашутите са подготвени за транспорт на хора! Все по-вероятно наподобява, че първата пилотирана задача на борда на “Крю Драгън ” ще е реалност напролет на 2020-та – стига, несъмнено, и тестването на спешната система да мине сполучливо през януари. 

Инфо: СпейсЕкс

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР