Една от най-големите работодателски организации, Асоциацията на индустриалния капитал в

...
Една от най-големите работодателски организации, Асоциацията на индустриалния капитал в
Коментари Харесай

АИКБ предлага 10 мерки за свиване на бюджетния дефицит

Една от най-големите работодателски организации, Асоциацията на индустриалния капитал в България възрази с позиция до медиите против заложения в проектобюджета на служебното държавно управление недостиг от 6,4%. Както ви съобщихме по-рано през днешния ден, кабинетът реши през днешния ден в последна сметка да внесе в Народното събрание в началото създадените планове, в които се залага висок недостиг и изтегляне на нов огромен дълг.

От АИКБ декларират, че „ подобен държавен бюджет е изцяло недопустим заради обстоятелството, че за идващото десетилетие по този индикатор страната ни ще се отдалечи от заявената значима цел и главен приоритет– приемане в Еврозоната. “

Организацията заявява, че е „ твърдо срещу обмисляне на несъразмерен бюджетен недостиг. “ Освен това, „ приемане на държавен бюджет с плануван бюджетен недостиг в размер на 6.4% е незаконосъобразно деяние, нарушаващо българското и европейското законодателство, което е различен мотив за въздържането ни от поддръжка на законопроекта. “, показват още от АИКБ.  „ Това е директно неспазване на член 25 от Закона за обществените финанси, който дефинира, че задачата на бранш „ Държавно ръководство “ е постигането и/или поддържане на нулево или позитивно бюджетно салдо, като по изключение позволява недостиг на годишна основа, който не може да надвишава 3 на 100 от Брутният вътрешен продукт. Европейският пакт за непоклатимост и напредък също дефинира цел горна граница на бюджетен недостиг на страните членки – 3% от Брутният вътрешен продукт. “, припомнят от организацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР