Една от най-големите мистерии от времето на Втората световна война

...
Една от най-големите мистерии от времето на Втората световна война
Коментари Харесай

Нотариус от еврейски произход - заподозрян, че издал укритието на Ане Франк на нацистите

Една от най-големите мистерии от времето на Втората международна война - по какъв начин нацистите са разкрили през 1944 година скривалището на Ане Франк и още 7 евреи, откакто 2 години преди този момент даже не са подозирали за него - наподобява позволена.

Разследване разпознава нотариус от еврейски произход  като основен обвинен, че е издал укритието на Ане Франк и фамилията ѝ на нацистите..

Бившият сътрудник на ФБР Винс Панкок проверява в продължение на шест години случая и стига до заключението, че Арнолд ван дер Берг може би е разкрил скривалището на фамилията на Франк, с цел да избави своето.

До доказателството се стигнало благодарение на съвременни логаритми за обработка на данни и специалисти, дружно с до неотдавна изгубена анонимна записка, изпратена до бащата на Ане - Ото, в която се упоменава Ван дер Берг като негов изменник.

От музея " Ане Франк " обявиха, че са " впечатлени " от доказателствата, разказани в книгата " Предателството по отношение на Ане Франк " на канадският създател Розмари Съливан, само че и че са нужни спомагателни следствия.

Ане Франк умира в концентрационен лагер през 1945 година на 15-годишна възраст, след две години укриване в Амстердам.

Нейният дневник, оповестен след гибелта ѝ, преведен на над 60 езика и с продадени към 30 милиона копия, е най-известната история от първо лице за живота на евреите по време на войната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР