Една от най-големите компании за игри в света Blizzard, създател

...
Една от най-големите компании за игри в света Blizzard, създател
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем за бойкота срещу Blizzard

Една от най-големите компании за игри в света Blizzard, основател на заглавия като Diablo, World of Warcraft, Starcraft и Heartstone, e изправена пред една от най-големите рецесии в историята си.

По-рано тази седмица компанията реши да цензурира професионален състезател на Heartstone на име Чунг Вай, по-известен с псевдонима си Blitzchung, откакто младежът си разреши да изрази поддръжката си за митингите в Хонконг.

В лайвстрийм, излъчен след извоюван от него шампионат по Heartstone, Blitzchung изрече знаковата за митингите в Хонконг имитация " Освободете Хонконг, гражданска война на нашата епоха! ", с което провокира съвсем незабавна реакция от страна на Blizzard.

[BREAKING] Hong Kong Hearthstone player @blitzchungHS calls for liberation of his country in post-game interview:https://t.co/3AgQAaPioj

@Matthieist #Hearthstone pic.twitter.com/DnaMSEaM4g
— Inven Global (@InvenGlobal) October 6, 2019
Компанията разгласи, че дисквалифицира играча от шампионата и го лишава от облагите му, като му не разрешава да взе участие в Heartstone шампионати за интервал от 12 месеца.

Тезата на Blizzard е, че Blitzhung e направил обществен акт, който визира и наскърбява избрана група хора, и накърнява известност на компанията за игри.

Както можем да се досетим, това решение на Blizzard докара до вълна от неодобрение от страна на милионите почитатели на игрите на компанията, като хаштагът #BoycottBlizzard бързо завладя обществените мрежи.

Мнозина даже започнаха да трият профилите си в платформата на компанията. Малко след гръмването на абсурда Blizzard ограничи опциите за заличаване, с което още повече подразни геймърите.

So now Blizzard have disabled ALL FOUR authentication methods to actively stop people from deleting their accounts. This is beyond disgusting. Spread awareness of this. #BoycottBlizzard pic.twitter.com/AyUiABgMXD
— Charlotte Mather (@Espsilverfire2) October 9, 2019
Служителите на компанията също започнаха дейности, като покриха с лист надписа, гравиран в скулптура в централата на Blizzard, който гласи, че свободата на словото е една от изконните полезности на компанията.

Not everyone at Blizzard agrees with what happened.

Both the "Think Globally " and "Every Voice Matters " values have been covered up by incensed employees this morning. pic.twitter.com/I7nAYUes6Q
— Kevin Hovdestad (@lackofrealism) October 8, 2019
Всеобщото мнение е, че производителят на игри е обидил цялото геймърско общество в опит да резервира положителни връзки с китайското държавно управление.

Важно е да споменем също по този начин, че китайската компания Tencent има 4.9% от акциите в Blizzard, тъй че е допустимо натискът частично да е пристигнал и оттова.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР