Една от най-големите европейски банки Barclays съкрати хиляди работни места

...
Една от най-големите европейски банки Barclays съкрати хиляди работни места
Коментари Харесай

Една от най-големите европейски банки съкрати 5 000 служители

Една от най-големите европейски банки Barclays редуцира хиляди работни места в световен мащаб в опит за понижаване на разноските. 5000 работни места - толкоз са съкратени от световната работна мощ от 84 000 чиновници предходната година в опит да се " преструктурира бизнеса ", се споделя в известието. Около една четвърт от съкращенията са осъществени в Обединеното кралство, оповестява BBC.

Говорител на английския колос удостовери че е направил измененията, с цел да " усъвършенства обслужването и да обезпечи по-висока възвръщаемост ".

Barclays разгласи, че съкращенията са част от проектите му за възстановяване на рентабилността. Общият брой на съкращенията обаче ще е доста по-висок от оповестени по-рано 900 работни места в Обединеното кралство.

Междувременно банката разгласи близо затваряне на близо 200 клона през последните години, като съгласно нея, че единствено 10% от транзакциите се правят в офис.

Банката регистрира облаги (преди данъците) третото тримесечие от £1,9 милиарда, малко по-добре от прогнозите на анализаторите, само че и по-малко от £2 милиарда преди година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР