Една от най-големите български компании и лидер във фармацевтичния сектор

...
Една от най-големите български компании и лидер във фармацевтичния сектор
Коментари Харесай

Софарма Трейдинг с ръст на нетната печалба през полугодието

Една от най-големите български компании и водач във фармацевтичния бранш "Софарма Трейдинг " записва растеж на неконсолидираната си чиста облага до 9.4 милиона лв. през първата половина на 2019 година по отношение на 8.1 милиона лв. за същия интервал на миналата година.

Приходите от първото полугодие на "Софарма Трейдинг " са нарастнали до 388.1 милиона лв. от 360 милиона лв. в съпоставимия интервал на 2018 година, сподели промеждутъчен финансов доклад на компанията, представен от SeeNews. През второто тримесечие продажбите на компанията са били с 9.04% повече в размер на 185.8 милиона лв., подкрепени от повишаването с 12.95% на болничния сегмент до стойност 44.9 милиона лв.. Продажбите на "Софарма Трейдинг " във фармацевтичния сегмент са добавили към приходите на компанията 6.53%, равняващо се на 100.5 милиона лв. за интервала април-юни.

Развитието на продажбите на компанията е било в сходство с общата наклонност на българския фармацевтичен пазар през второто тримесечие. Продажбите на фармацевтични артикули в страната ни набъбнаха със 7.93% до 832.5 милиона лв. за тримесечието до юни. През първата половина на годината "Софарма Трейдинг " бе вторият максимален състезател на българския фармацевтичен пазар с пазарен дял от 21.62%. Компанията държи 19.71% пазарен дял в бранша на фармацията и 28.81% в сегмента на болничните артикули.

"Софарма Трейдинг " предлага многообразие от близо 15 000 фармацевтични продукта, измежду които портфолио от интернационално потвърдили се извънредни марки, лекарствени артикули, медицински консумативи, санитарно-хигиенни материали, витамини, хранителни добавки, козметика, здравна инсталация и съоръжение.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР