Една от най-ексклузивните колекции на уиски – The Legacy Collection

...
Една от най-ексклузивните колекции на уиски – The Legacy Collection
Коментари Харесай

Една от най-ценните уиски колекции излиза на търг

Една от най-ексклузивните сбирки на уиски – The Legacy Collection – излиза на търг на американската аукционна къща Sotheby’s в Ню Йорк на 11 май. Колекцията от 142 бутилки включва някои от най-редките дестилирани течности на планетата и се чака да донесе до 1.9 милиона $ на търга.

Сглобявана от предан колекционер в продължение на доста години, The Legacy Collection е с извънреден генезис и се управлява от най-пълния комплект от The Macallan Fine & Rare Collection, предлаган в миналото на един търг.

Бутилките, които съдържат реколти, датиращи от далечната 1937 година, ще се продават поотделно – и има някои рядко срещани такива. Например, една от единствено две бутилки Macallan Fine & Rare 1957, които бяха бутилирани във формат от 750 мл за пазара в Съединени американски щати, ще бъде налична в подобен ценови диапазон сред 120 000 и 200 000 $. Бутилка от Balvenie 50 Year Old Batch No.1 се чака да коства 14 000 $ или повече.

Акцентът на търга са 59-те бутилки от сбирката Macallan Fine and Rare, серия, която марката започва през 2002 година В тази съответна сбирка най-старото уиски е от 1937 година

Колекцията Legacy демонстрира това, което безспорно е една от най-пълните сбирки Macallan Fine & Rare, излизали в миналото на търг като част от една от най-значимите продажби на един притежател, предлагани на територията на Съединени американски щати “, сподели Джони Фаул, началник на Уиски и спиртни питиета на Sotheby’s, във видео, обсъждащо търга.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР