Една от най-добрите български състезателки в джудото Ивелина Илиева обмисля

...
Една от най-добрите български състезателки в джудото Ивелина Илиева обмисля
Коментари Харесай

Топ джудистка може да спре със спорта заради Ален Шмит: Отказвам да работя с обвинен за домашно насилие

Една от най-хубавите български състезателки в джудото Ивелина Илиева обмисля дали да приключи професионалната си кариера поради като основен управител на националните ни тимове за мъже и за дами.

38-годишният треньор е обвинен по дело във Франция за побой над приятелката си Марго Пино – олимпийска състезателка на страната и международна шампионка по джудо от 2019 година През ноември 2021 тя сподели ужасяващите белези по лицето си и описа по какъв начин Шмит, намиращ се в нетрезво положение, я е пребил в жилището ѝ.

Треньорът беше освободен от съда два дни откакто бе арестуван - поради липса на доказателства, само че прокуратурата във Франция апелира и съгласно информация на L’Equipe Ален Шмит ще се яви още веднъж в правосъдната зала в Париж на 8 април. Той се беше договорил с израелската федерация, само че тя незабавно приключи съглашението с него след случая.

Случаят провокира голям интернационален отзив – състезатели, треньори и публични лица застанаха на страната на Марго Пино. Всички тези условия обаче не попречиха на българската федерация по джудо, ръководена от някогашния играч по самбо и някогашен народен представител от ГЕРБ Румен Стоилов, да назначи Шмит през февруари 2022 година

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР