Една от най-честите причини за наднорменото тегло и неефективните диети

...
Една от най-честите причини за наднорменото тегло и неефективните диети
Коментари Харесай

Вижте какви са причините за забавения метаболизъм

Една от най-честите аргументи за наднорменото тегло и неефективните диети е забавената обмяна на веществата. Тайната на стройните фигури при доста хора не се дължи на дълготрайно недояждане или постоянно посещаване във фитнеса, а единствено и само на ускорения метаболизъм. Много хора избират да го подтикват чрез специфичен асортимент на комплекс от артикули, написа съветският информативен уебсайт „ Со вкусом”.
Съществуват голям брой фактори за занимателен метаболизъм. И в случай че измежду изброените откриете някой, който дава отговор на вашия метод на живот, тогава ще разберете, за какво диетите не ви оказват помощ да свалите непотребните килограми.

Стрес - Нервното напрежение забавя процесите на обмяна на веществата. Според резултатите от проучванията, по време на стрес женският организъм изгаря 100 калории по-малко, в сравнение с в умерено положение.
Недостиг на желязо – Желязото доставя О2 до мускулите. При кислороден апетит равнището на сила спада, а дружно с това се забавя и метаболизмът. Затова в хранителния режим би трябвало да участват богати на желязо артикули като елда, бобови култури и черен дроб.
Плодове и зеленчуци с нитрати – Плодовете, които сме приели, че са от изгода за организма, в реалност може да му навредят. Затова обръщайте особено внимание на качеството на употребяваните плодове и зеленчуци – доста постоянно химикалите, с които са обработени, пречат на естествената обмяна на веществата.
Недостиг на йод – Щитовидната жлеза оказва директно въздействие върху обмяната на веществата, по тази причина е значимо да бъде подхранвана с йодирана сол, морски блага и яйца.
Висока стайна температура – Лекарите поучават пространствата да бъдат проветрявани преди сън, а повода за това не е единствено за заличаване на бактериите. Студът задейства подкожните мазнини, виновни за изгарянето на калории.
Неправилно похапване – Постоянното похапване доставя организма с бързи въглехидрати, които единствено пречат на фигурата. Заменете бисквитите, кифличките и сладките млека с ядки. Съдържащите се в тях полиненаситените киселини ускоряват интензивността на хормоните, виновни за изгарянето на мазнините.
Късно ставане заран – Утринното слънце настройва организма ни към верен дневен темп. Той, на собствен ред, контролира съня, количеството храна, която поемаме, и изразходената сила. Вземайте заран витамин Д, с цел да стимулирате процесите на обмяна.
Без силови тренировки - С подобаваща подготовка можете да засилите метаболизма си до 48 часа. Не забравяйте, че колкото повече мускулна маса натрупвате, толкоз повече понижават телесните мазнини.
Липса на млечни артикули в диетата – В млечните артикули се съдържат потребни субстанции и киселини, които въздействат на изгарянето на мазнините и образуването на мускули. Освен това в млякото се съдържа калций, който е доста значим за регулирането на метаболизма.
Недостатъчна приложимост на вода – Дневната норма вода за естествен метаболизъм е 1,5 литра за денонощие. Зеленият чай също изгаря добре калориите, а детокс – напитките извеждат токсините от организма.
Нередовно хранене – Като се храните нередовно, принуждавате организма да се запасява с сила, защото не знае по кое време и дали въобще ще има идващ банкет на храна. Хранейки се на всеки 3-4 часа, вие ще внесете непоклатимост в храносмилателната система и ще подкрепите обмяната на веществата.
Ето такива секрети крие нашият организъм. Затова внимавайте за хранителния си режим, яжте здравословно и останете в добра форма.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР