Една от големите звезди на Пари Сен Жермен - Неймар,

...
Една от големите звезди на Пари Сен Жермен - Неймар,
Коментари Харесай

Назряват ли нови скандали в ПСЖ заради изпълнителите на дузпите?

Една от огромните звезди на Пари Сен Жермен - Неймар, подсети за своя остаряла болна тематика - какъв да е титулярният реализатор на дузпите на отбора. Както е известно, преди няколко години бразилецът влезе в спор с тогавашния си съотборник Единсон Кавани към това кой от двамата да бие дузпа в турнирен мач на парижани.

След снощната победа на ПСЖ над Монпелие с 5:2 Неймар още веднъж притегли вниманието към себе си поради различия към осъществяването на дузпи. В 23-ата минута френският първенец получи правото на углавен удар. Килиан Мбапе се нае с осъществяването, а то беше отразено от вратаря Йонас Омлин. Двадесет минути по-късно парижани си завоюваха втора дузпа. Този път Неймар извърши удара и не сгреши от бялата точка. През второто полувреме той означи втория си гол в мача, а френският национал също съумя да се разпише.
 Пари Сен Жермен разгроми Монпелие, Неймар с дубъл Пари Сен Жермен разгроми Монпелие, Неймар с дубъл
След края на мача обаче Неймар хареса два туита на португалски, в които се подлага на критика решението Мбапе да извърши първата дузпа вместо бразилеца. “Сега е публично, Мбапе е този, който бе дузпите в ПСЖ. Ясно е, че това е нещо, записано в контракта му, тъй като в нито един клуб в света Неймар би бил втори реализатор, в нито един!! Изглежда, че поради своя договор, Мбапе е притежателят на ПСЖ!! ”, гласи едната утвърдена от нападателя обява. “Днес, в мача на ПСЖ, Неймар означи и УНИЖИ вратаря (отново) със своя углавен удар. Мбапе, въпреки това, стреля МНОГО неприятно и загуби. След дуела наставникът съобщи, че Мбапе ще е първият реализатор за този сезон. Абсурд! ”, написа в другия статус, харесал се на Неймар.

Междувременно, в обществените мрежи се появи видео от една от офанзивите на ПСЖ в мача. В нея новото попълнение Витиня владее топката в противиниковата половина и може да подаде на тичащия вдясно Лионел Меси или на връхлитащия по левия фланг Мбапе. В последна сметка халфът избира да пусне пас към Меси, при което подцененият френски национал незабавно стопира своето придвижване и даже за миг обръща тил по отношение на разрастваща се офанзива на неговия отбор.

След срещата треньорът Кристоф Галтие откри опрощение за това държание на Мбапе. “Килиан изигра предходния си мач преди три седмици, тъй че знаех, че ще му бъде тежко на физическо равнище. Той е със спортен дух. Иска да е добър, и то бързо. Но даден топ футболист не се включва и изключва просто по този начин. Необходимо е време, с цел да възвърне 100% от атлетическите си качества. Когато е 100% подготвен, той ще прави още по-голяма разлика. Това са играчи, които обичат да бележат, желаят да го вършат и нападат. Малко е обикновено за него да бъде отчаян, че малко изостава физически по отношение на своите съотборинци ”, разяснява Галтие.

Съотборникът на Мбапе - Марко Верати, също отбрани своя съотборник. “След изпуснатата дузпа той леко увеси нос, само че това е обикновено. Той е превъзходен състезател и желае да направи разликата. Добре е, когато е сърдит. Това значи, че го е грижа за този тим ”, съобщи Верати.

Галтие също по този начин призна, че са получени много оферти за халфа Леандро Паредес, който е мечтан от Ювентус. “Ситуацията на Паредес е доста друга от тази на Мауро Икарди. Леандро има доста предложения и не знам какво ще се случи занапред до края на трансферния пазар. Знам, че той желае да играе, само че сега е спокоен ”, добави наставникът.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР