Една майка спечели сърцата на интернет потребителите със силно писмо

...
Една майка спечели сърцата на интернет потребителите със силно писмо
Коментари Харесай

Нещата, които искам моята дъщеря тийнейджърка да помни

Една майка завоюва сърцата на интернет потребителите със мощно писмо до щерка си, която стартира да се движи в бурните води на юношеството.

В свят на технологии и обществени мрежи, Мери Лий от Бостън се надява да научи щерка си да цени себе си такава каквато е. Тя има вяра, че децата, изключително девойките, би трябвало да знаят, че са задоволително положителни и красиви.

А ето и нещата, които тя желае щерка ѝ да помни:


" Писмо до щерка ми тийнейджърка...
Моето момиче, по какъв начин стигнахме толкоз бързо до тук?

Сякаш през вчерашния ден те държах на бедрото си, а през днешния ден имаш лични бедра.

Всички ме предупреждаваха за тези години. „ Само изчакай да стане тийнейджърка “ – споделиха ми. Сякаш това е нещо извънредно.

Но не изпитвам толкоз боязън, колкото тежест. Усещам, че тези години са сложни. И за първи път ти разрешавам да ги носиш сама. Защото тези сложни решения, тези сложни обстановки би трябвало да бъдат твои.

Въпреки че не мога да те пренеса през тези години, уповавам се, че мога да ти предложа няколко мъдри думи, които да носиш със себе си по пътя. Знам, че не искаш или не би трябвало постоянно да приемаш препоръките ми, само че се надявам да помниш...

Не забравяй да слушаш тялото си. Имаме вграден радар, който може да открие заплаха. Когато почувстваш, че тялото ти те предизвестява, довери му се.

Не забравяй, че не си просто число. Ти не си число на кантара. Не си число на теста. Не си брой лайкове или почитатели. Ти си невероятна персона, тъкмо такава, каквато си.

Не забравяй, че честността постоянно ще бъде най-силната ти страна. Бъди почтена с твоите другари, семейство и най-важното със себе си. Животът съгласно твоята истина постоянно ще ти се отразява добре.

Не забравяй да държиш приятелите си близо и да им шепнеш в ухото, в случай че имат нещо по зъбите или носа си. И откри другари, на които вярваш, че ще създадат същото за теб.

Помни, че не е нужно да оставаш. Ако дадена обстановка те кара да се чувстваш неловко, опаковай нещата си и си тръгни когато и да е. Няма значение какъв брой дълго си била там преди. Винаги имаш избор да станеш и да си тръгнеш незабавно.

Не забравяй, че „ Не “ е цялостно изречение. Границите са твое право. Постави ги с положителни, твърди планове.

Не забравяй, че в случай че в миналото се озовеш на маса с другари, които те молят да се промениш като човек, е време да си намериш нова маса. Или още по-добре, създай своя лична.

Не забравяй да носиш това, в което се чувстваш удобно, а не това, което смяташ, че наподобява комфортно за света.

Не забравяй, че в случай че приятелите ти се разхождат в тъмното, не е твоя работа да ги измъкваш. Вместо това седни до тях и им предложи светлината си.

Помни - когато имаш избор, избери добротата.

НО...

Ако добротата компрометира честността ти, сложи честността преди всичко, тъй като не всеки заслужава добротата ти.

Не забравяй да не се кикотиш, когато някое момче те кара да се чувстваш неловко. Възпротиви се.

Не забравяй, че някои хора ще ти извърнат тил, тъй като блестиш прекомерно блестящо. Продължавай даблестиш, тъй като не става въпрос за тях. Ти блестиш за себе си.

Не забравяй да отделяш време за бабите и дядовците ти, лелите, чичовците и братовчедите... Твоето семейство е твоето богатство.

Не забравяй да поръчваш това, което ти харесва. Животът е прекомерно къс, с цел да пропуснем положителната храна.

Не забравяй, че в случай че някой ти каже, че си „ прекалено много “, общително му кажи да отиде да откри някого, който е „ по-малко “.

Помни, че татко ти може да бъде заплашителен... само че имаш и мен, с цел да те пазя от всеки, когато е належащо.

Не забравяй да уважаваш дивата си страна. Тази, която те кани да плачеш под дъжда, да танцуваш с вятъра, да разтърсиш земята с гръмотевици и да се смееш с дъги.

Помни, ти си моя щерка, само че не си моя. Ти си индивидът, който възпитах да бъде себе си.

А в подмяна аз ще помня...

Израстването през тийнейджърските години не е бремето, което ми споделиха, че ще бъде, това е привилегия.

И да, още нещо...

Помни, че майка ти те обича неистово, абсолютно и с огромна горделивост... Винаги.

Това е единственото нещо, което се надявам в никакъв случай да не забравиш. "

Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР