Една КЗК регулира едно 70-80% от паричните потоци на държавата.

...
Една КЗК регулира едно 70-80% от паричните потоци на държавата.
Коментари Харесай

Петков: В регулаторите се крие перманентната власт, по-голяма от тази на правителството

" Една Комисия за защита на конкуренцията контролира едно 70-80% от паричните потоци на страната. Всяка социална поръчка може да бъде спряна от този регулатор, в случай че той не работи вярно. Там е перманентна власт, там няма избори и някак постоянно са стояли настрани " , обърна внимание някогашният министър председател. " Имаме опасението, че те не вършат най-хубавите решения за българския народ ", добави той пред публицисти при представянето на първата въздушна кола за спешна помощ. 

Отново изясни, към този момент пред всички медии, за срещата си със Спас Русев. " Получих позвъняване да се видя, отидох на най-публичното място. Обади се, сподели " пристигнал съм си от Лондон, може ли да се забележим ", те ме наблюдаваха от Народно събрание и срещата не се организира, тъй като по този начин наречената ви колежка пристигна ", повтори някогашният министър председател. Каза още, че двамата не са обсъждали договорката, а " оценка какво се случва в България, тъй като идва ротация, идват доста динамични неща ". 

 

" Докато ПП-ДБ сме в политиката, ние непрестанно ще споделяме - Комисия за защита на конкуренцията, КРС, всички регулатори да бъдат транспарантно назначени с хора, които са самостоятелни от политиците ", съобщи Петков. Другите линии, от които обединението няма да отстъпи, са промяната в службите и смяната в правосъдната система. За службите Петков акцентира, че няма да се откажат, до момента в който не се случи, въпреки че преди дни Бойко Борисов беше безапелационен, че не желае политизирането им, а сътрудниците му готвят политически назначения там.

" И третото нещо е смяна в правосъдната система, само че няма да се предадем, до момента в който това не се случи ", добави последната цел на ПП-ДБ съпредседателят на " Продължаваме промяната ".

Той заяви още, че към този момент са почнали договарянията с ГЕРБ. " Те започнаха към този момент договарянията в най-истинския им тип, към този момент влязохме надълбоко в договарянията - по какъв начин наподобява идващото държавно управление ", сподели той и даже разяснява, че тематиката е обвързана ненапълно с регулаторите, службите и правосъдната власт.

" Само преди две години това беше една фантазия, към този момент се случи. Първият ни преговорен фокус е за държавното управление, тъй като той е с най-ясна дата - 6 март ", посочи съпредседателят на Политическа партия. Петков разясни, че " Движение за права и свободи ясно ни споделиха, че те няма да вземат участие по никакъв метод с министри, зам.министри ". " Преговорите ще бъдат единствено сред нас ", сподели Петков за ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

По думите му, защото някои регулатори изискват по-големи болшинства, там ще влизат в диалози с Движение за права и свободи. " Дори да вземе повече време, трява да си свършим работата ", разяснява той.

Кирил Петков отбрани Николай Денков по въпроса за пътуването в Съединени американски щати, откакто Борисов изрази неспокойствие, че голяма делегация ще харчи пари идната седмица, а в състава й са министри, които са се върнали от Съединените щати единствено преди седмица-две. " Един министър председател би трябвало да има цялостното право да отиде и да се срещне, с който желае по света. Това е вярно ", разяснява съпредседателят на Политическа партия. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР