Една година ще лежи в затвора мнима магьосница, която успяла

...
Една година ще лежи в затвора мнима магьосница, която успяла
Коментари Харесай

Мнима магьосница ужили фермерка със 17 бона

Една година ще лежи в пандиза мнима вълшебница, която съумяла да свие 17 572 лв. от фермерка, живееща в пловдивското село Триводици. Пострадалата сама предоставила паричните средства за развалянето на „ черна магия ", която тегнела над фамилията ѝ. Злосторницата, която има тринадесет присъди зад тила си, ще излежи следващото си наказване в Сливенския затвор при първичен „ общ режим ".

Фермерката станала жертва на измамата на 24 януари. Тогава тя била сама в дома си, когато забелязала по какъв начин над тухления дувар на оградата наднича подсъдимата. Стопанката се доближила до входната врата, отворила я и другата жена влезнала в двора на къщата. Започнала да ѝ приказва по какъв начин на цялото ѝ семейство е направена черна магия и до вечерта щяло да се случи нещо неприятно, в случай че не бъде развалена.

Подсъдимата обяснила, че са нужни най-малко 1000 лева, с цел да се скапе магията. Уплашена, скотовъдката отишла спалнята и взела 1000 лв. от оставените под дюшека 5000. Върнала се и врачката ѝ наредила да ги сложи върху стъклената чаша, която употребила за ритуала.

Излъгала, че парите не стигат за развалянето на магията, и поискала още. Жертвата взела към този момент предоставената хилядарка и отишла за другите 4 бона. Върнала се и ги дала на измамницата, която още веднъж не съумяла да „ довърши ритуала " и поискала всички пари от къщата. Жената се върнала с 10 000 лева, 1300 евро, както и един златен пендар, които още веднъж оставила върху чашата.

Докато „ магьосницата " се чудела по какъв начин да открадне парите, траяла да прави серия от нелогични дейности. Поискала една престилка, която скъсала на две. В едната част завила дадените ѝ пари и пендара и ги сложила още веднъж върху чашата. Докато симулирала, че „ бае " над движимостите, поискала от жертвата и калъфката от възглавницата, на която спи. Жената, без да възрази, взела парите от чашата, завити в половината част от скъсаната престилка, и отишла да вземе калъфката, която след това врачката постлала пред краката си.

Измамницата наредила на животновъдката да вземе парите и три пъти да обиколи стаите в къщата. През това време натъпкала найлонов чувал в другата част от престилката, която сложила до себе си. Жертвата се завърнала и врачката ѝ наредила незабавно да прибере парите в калъфката. В паниката, до момента в който дамата се опитвала да разкопчае калъфката, „ магьосницата " сменила двете части от престилката, като в последна сметка дамата напъхала найлона в калъфката, а врачката прибрала другата част от престилката, в която била парите. Пратила жертвата си да прибере парите в дрешника, а през това време прибрала всичко и си отпътувала.

Малко по-късно животновъдката проверила дрешника и схванала, че е била излъгана. Веднага се обадила в полицията. Бил разпитан мъж, който работел в църквата - той декларирал, че видял по какъв начин измамницата съвсем в придвижване се качила в кола и отпрашила. Още на същия ден униформените претърсили къщата на врачката, където намерили и част от откраднатото. Тя била задържана и изправена пред съда.

Въпреки че дамата била в тежко материално положение, признала виновността и съдействала на полицията, тя имала 13 присъди зад тила си, като също така работила съзнателно за кражба.

Поради тези аргументи и присъдата ще бъде изтърпяна дейно, в случай че не бъде обжалвана пред Окръжния съд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР