Една фалшива новина от България обиколи света. Защото Виктория Маринова

...
Една фалшива новина от България обиколи света. Защото Виктория Маринова
Коментари Харесай

Явор Дачков: Една фалшива новина от България обиколи света

Една подправена вест от България обиколи света. Защото Виктория Маринова беше убита по други аргументи, не тъй като е публицист, който е водел следствие за корупция. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия журналистът Явор Дачков.

,,От уеб страницата „ Бивол'' си направиха самореклама. А и те имат връзки със западни медии. Това е,,вкусна'' вест, тъй като е обвързвана с публицистика. Всичко потегли по-късно по веригата. Те разпространиха подправената вест, а европейските политици си направиха пи ар'', добави той.

,,МВР работеше под напън. Журналистите пресираха институциите и се получи това, което се получи целеустремено от избрани кръгове. През цялото време медиите оказваха напън – че полицията не си прави работата и прокуратурата не си прави работата. Но видяхме, че това не е напълно така'', уточни журналистът.

,,Когато споделяме, че народът няма доверие във властта, в действителност народът няма доверие в себе си, защото самата власт произлиза от народа'', сподели Явор Дачков.

,,Нашата специалност по принцип е рискова. Нападенията над публицисти имат по-голям отзив в обществото. Може да звучи недобре, само че е факт'', разяснява от своя страна другият посетител в студиото – журналистът Владимир Йончев.

,,Смятам, че няма никакво леке върху България. Недоверието в сигурността и в правосъдните органи е нещо напълно обикновено в нашата страна. В последна сметка у нас стават хиляди други престъпления'', счита Йончев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР