едмицата започна с изгрева на Витлеемската звезда – явление, което

...
едмицата започна с изгрева на Витлеемската звезда – явление, което
Коментари Харесай

"В отбора на Бог" в „Темата на NOVA”

едмицата стартира с изгрева на Витлеемската звезда – събитие, което не се беше случвало от 800 години. Светлината й подари вяра, че след комплицираната година идва нещо по-добро. На Бъдни вечер създателят Благой Цицелков и операторът Росен Илиев ще срещнат феновете с трима мъже на Христова възраст, които в никакъв случай не са предполагали, че ще бъдат в Божия тим, а пътят им до него звучи като алегория.

Серафим, роден като Пламен – дете от разбъркан брак, от дребен мечтае да бъде футболист, откакто открива гения си на вратар. Едва на 12 година става част от “Нефтохим”, само че голям брой травми и тежка злополука поставят завършек на стремежа му. Тежки моменти и един интуиция го насочват към църквата, където открива нов смисъл и се трансформира в отец Серафим от Камено.

Свещеник Пламен Марчев цялостен живот се пита това ли е смисълът на живота – непрекъсната работа и грижа за фамилията. Той постоянно е вярвал, че има освен това, а тази религия го насочва към богословието. В началото той даже не знае какво е теология, само че обичта му към историята и другарски съвет го убеждават, че там ще открие себе си. Днес отец Пламен от Осмар не е не запомнил тенекеджийския си поминък и когато не е в храма, той продължава да майстори.

Д-р Камен Данов завежда COVID-отделение в болница "Пирогов ", а когато смъкна защитното облекло, той облича расото и става иподякон Камен. За него усмивката е едно малко знамение. Открива вярата с помощта на медицината. И твърди, че с науката не си опонират. В делника лекува телата на над 90 души, а в празника избира да се погрижи за душите.

Трима мъже на 33 година и техните три истории за смисъла, образеца и вярата и къде е тяхното място в сложната година, през която минава човечеството?

Гледайте “В тима на Бог” в „ Темата на NOVA “ на Бъдни вечер, 24 декември, незабавно след централната емисия вести.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР