Едиз Батран извоюва драматична победа във финала на Лото Мастърс

...
Едиз Батран извоюва драматична победа във финала на Лото Мастърс
Коментари Харесай

Едиз Батран взе драматична победа във финала на Лото Мастърс 2017

Едиз Батран извоюва трагична победа във финала на Лото Мастърс 2017 над Радослав Владимиров с 2:1 сета (5:7, 6:4, 6:3) и даде сериозна поръчка за първото място в годишната класация на Интерактив тенис. Мачът се игра на Централния корт на Националния тенис център при условия, почтени за професионалния спорт – със арбитър на стол и подавачи на топки. Битката продължи два часа и половина, а студеното време не изгони десетките почитатели, пристигнали да поддържат двамата играчи. На първия Мастърс на Интерактив тенис за 2017-та за купата спориха още веднъж Едиз и Радо, само че тогава успеха отиде при Радослав. Сега Едиз съумя да вземе заслужен реванш в мач, изпълнен с доста обрати, напрежение и красиви разигравания.

Срещата стартира на скорост, а Радо направи пробив още в първия гейм. Последваха продължителни замени на топки, с доста технични удари, като Едиз заложи на отбранителната игра, а Радо изостряше ударите си с всеки минал гейм. Напрежението набъбна, като Еди позволи много двойни неточности, а Радо заложи на късите топки. След няколко замени на пробиви Едиз поведе 5:3 и стигна до 3 сетбола. И когато успеха в първия сет изглеждаше сигурна за него, Радо направи няколко невероятни уинъра и освен изравни, само че и взе сета със 7:5. Във втория сет Радо беше още по-агресивен и разкарваше Едиз по целия корт. Въпреки отличната си игра в отбрана, Едиз отстъпи в резултата и се стигна до 4:2 в интерес на Радо. Тогава обаче пристигна същинско видоизменение в играта на Едиз, който записа шест безответни гейма и взе втория сет с 6:4. Третият сет стартира след час и 45 минути игра. Подавачите на топки бяха закарани от уредниците по домовете си, с цел да могат да станат на идващия ден в точния момент за учебно заведение, топките натежаха, а публиката измръзна. Въпреки това предстоеше най-интересната част от дуела. Радо сподели най-хубавото от играта си и поведе с 3:1 гейма. И когато всички чакаха победа в негова изгода, Едиз показва чудесно напредване по корта, записа страхотни минаващи удари и обърна резултата до 6:3.

" Играх добре, само че Еди ме надигра изрично – сподели Радослав след края на срещата. - Игра главно отбранително и оказа огромна опозиция. Не чаках, че ще върне толкоз топки една след друга и останах сюрпризиран. В първия сет изпусна три сетбола, а играта беше равностойна. И двамата можеше да победим. В третия сет, при 3:1, мислех, че ще се съобщи, само че Едиз сподели, че има темперамент. Пребори се мъжки за дуела, за което го приветствам. За разлика от предходната година той не играе постоянно, а един път на два месеца. Времето също беше тежко, топките натежаха. Миналия път, когато играхме един против различен, кортът беше изсъхнал и топката се движеше по-бързо. Тогава го надиграх тотално, само че в този момент нещата се обърнаха. Затова този спорт е забавен. "

" Радо е най-неудобният ми противник през всичките години, откогато вземам участие на шампионати – разяснява Едиз след успеха. - Досега нямах победа, въпреки че сме играли един против различен единствено 3-4 пъти. Той излезе като любимец, тъй като тази година завоюва най-силните шампионати за дилетанти в цяла България и е в топ форма. Може би в последно време една-две загуби му повлияха зле, само че все пак излязох на корта много респектиран. Но и двамата се представихме под равнището си. За мен това беше предстоящо, тъй като не играя постоянно. Мачът стартира ненадейно равностойно за мен. За страдание не можах да се възползвам от 3-те сетбола в моя изгода в първия гейм. След това Радо включи на втора скорост с доста положителни уинъри. Във втория сет ме поведе 4:2, само че съумях да се стегна. Обичам да играя, когато изгубвам, обичам да обръщам резултата. Но не имах вяра, че с Радо ще се получи. Дойде ми някакъв подтик, а очевидно при него играта спадна. Успях да обърна резултата, както той ме обърна в първия сет и направих 6:4. В третия сет, поради по-тежките топки и поради това, че мачът остана да се играе на мускули, той отново ме поведе 3:1, само че аз съумях да се стегна и направих невъобразим поврат. Това може би е една най-големите ми победи, откогато играя тенис. Изключително влиятелна за мен предвид на това, че играя един път в месеца. Нямам нито физическа форма, нито рутина, нито качество в играта. Но съумях да се преборя в тежките условия и физическото напрежение. Бях пред крампиране отвред и съм доста благополучен и удовлетворен. Благодаря доста на публиката. Тя беше главен фактор, с цел да се активизирам в сложните моменти. Тук е жена ми и най-хубавите ми другари и това ме окрили. Благодарение и на тях съумях да печеля, за което съм извънредно благополучен. "

Едиз Батран взе за първото място чек на стойност 500 лева от спонсора на веригата " Спорт Депо ", а Радо беше награден с 300 лева Двамата сигурно ще продължат борбата в шампионатите на Интерактив тенис, защото до края на годината остават малко повече от два месеца, които ще бъдат решаващи за първото място в годишната класация на лигата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР