Единственното по рода си социално заведение у нас - Карин

...
Единственното по рода си социално заведение у нас - Карин
Коментари Харесай

Обучение за първи социални умения чрез игра ще се проведе във Варна

Единственното по рода си обществено заведение у нас - Карин дом във Варна, провежда присъствено образование на тематика " Първи обществени умения посредством игра “. То ще се организира на 28 април от 9 до 16 часа в Карин дом на бул. " Цар Освободител “ 86 А, научи Varna24.bg .

Обучението е уместно за експерти, които работят в комплекси за обществени услуги за деца в ранна възраст и фамилии. В играта се демонстрират разнообразни аспекти на общественото, прочувственото, физическото и познавателното развиване на детето.

Обучаемите ще придобият познания за това по какъв начин можем да участваме в играта на детето, да го насочим и на какво да го научим? Какво прави играта все по-комплексна и все по-богата? За да отговорим на тези и на други въпроси, преглеждаме играта в две направления – като обществен феномен и от страна на познавателното развиване на детето.

Обучаемите ще придобият познания и умения за образуване и осъществяване на група за игра с присъединяване на деца, родители и експерти. Играейки в група, децата развиват двигателни умения, учат се да споделят общо пространство, общи играчки, да съблюдават правила, да изчакват ред, да си сътрудничат. Те се учат на това без изпитание и забавлявайки се. Чрез взаимната игра родителите могат да опознаят по-добре света на своите деца и да схванат по-добре техните усеща и дейности. Родителите общувайки между тях основават познанства, обменят информация, опит и хрумвания. Придобитите в групите привички децата придвижват в други обстановки от всекидневието – у дома, на детската площадка, в детското заведение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР