Единственият вариант България да има силно и единно управление в

...
Единственият вариант България да има силно и единно управление в
Коментари Харесай

Радан Кънев: Само демократичната десница може да се справи с групата Борисов - Пеевски - Цацаров

Единственият вид България да има мощно и единно ръководство в бъдеще, е това, в което демократичната десница взе участие. В противоположен случай ще следим разпад и дивотия. Това съобщи Радан Кънев.
Той посочи пред bTV, че гласоподавателите на демократичната десница са единствените с ясно декларирани европейски визии и би трябвало да вземат участие в ръководството. Тази десница обаче би трябвало да бъде мощна и единна, тъй като другояче ще бъде слаба и още веднъж няма да може да се оправи " с групата Борисов - Пеевски - Цацаров, която ръководи страната ".

Движение за права и свободи натрапва позицията си на незаместим сътрудник. Те декларират, че желаят да ръководят по-пряко. Сидеров е Движение за права и свободи и това е ясно, сподели още зам.-председателят на ДБС Радан Кънев.

Според Кънев образците за обединението сред ГЕРБ и Движение за права и свободи са доста. Запитан за подобен образец, той сподели: " Всяко равнище на предопределение в изълнителната власт, още от министър Караниколов през десетки сходни. Не мисля, че очевидното би трябвало да се потвърждава, не мисля, че е най-важното. Има тежки проблеми, които се крият зад тази извънредно просташка драматизация. Защо приказва това Симеонов? Не просто, че има дебелашки фасон. Те се състезават. Намираме се в съревнование по пошъл популизъм, лидерът в конкуренцията е създателят на думите " Аз съм елементарен, вие сте елементарни ". Нинова му подражава. Българска социалистическа партия, в случай че не друго, най-малко дълго време държеше порядъчен обществен език. Сега Нинова се прави на Бойко. Всъщност Нинова се прави на Виктор Орбан. Всички са в надпреваера какъв да е най-големия лъже-популист и реакционер ".

Кънев посочи, че надпреварата за властта не е съревнование по огромните въпроси, които тревожат цяла Европа, а е съревнование " кой да бъде по-големия националист, кой да бъде по-големия русофил, кой повече да се подложи на Кремъл ".

Той уточни кой е главния спор в Европа все още - дали тя да бъде обединен съюз, който да ни пази сигурността, да ни пази от корупция, да има единна мигрантска политика, или да се разпадне на национални страни. Според Кънев втората теза се пази от " политически ментета - Качински, Салвини... ".

" Този спор ни визира повече от всеки различен. Ако се тръгне към разпад Холандия ще оцелее, пеериферните страни сме уязвими. Ние би трябвало да се борим съюза да е единнен повече от холандците ", съобщи Кънев.

„ Въпросът с оставката на Валери Симеонов в действителност е поради неуспеха на обществената политика. България няма даже минимално равнище на обществена отбрана “, съобщи Кънев и добави, че Българска социалистическа партия с всичките си тежки недостатъци, поради които не би трябвало да влиза повече във властта, стоят настрани.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР