Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се класира на

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се класира на
Коментари Харесай

Чудесен обрат за Григор Димитров в Женева и първи финал от над 5 години

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се класира на финала на шампионата от категория АТР 250 в Женева след приказен поврат против международния номер 9 Тейлър Фриц - 3:6, 7:5, 7:6(2) за 2 часа и 55 минути игра.

Гришо се класира за първи път на край от Ротердам (февруари 2018-а), когато болест му попречи да окаже по-сериозна опозиция на Роджър Федерер.

Топ тенисистът ни беше в отрицателна поредност от 11 изгубени полуфинала от този момент до момента, само че през днешния ден откри борбеност и невероятна класа, с цел да обърне най-хубавия американец.

Освен че ще може да се бори за деветата си купа и първа от Финалите на АТР 2017 насам, Димитров записа 32-рата победа в кариерата си против противник от топ 10 на международната класация. Последната му такава на клей корт беше предишния сезон в Монте Карло, когато отстрани Каспер Рууд по пътя си към полуфиналите.

Димитров има 8 трофеи и още 7 изгубени финала, а на клей има купа от Букурещ 2014-та и изгубен край в Истанбул 2016-а от Диего Шварцман. Съперник за купата в Женева на Гришо ще бъде Александър Зверев или Николас Джари.

Благодарение на фантастичната си седмица в Женева Григор ще прогресира и в международната класация - той ще усили актива си на 1275 точки и си подсигурява нанагорнище с четири места до 29-ото. Ако завоюва купата, той също ще бъде 29-и, само че ще редуцира доста изоставането си от 28-мия Франсиско Серундоло (1390 точки).

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР