Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Григор Димитров - Стан Вавринка

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя против Стан Вавринка във трогателен двубой от втория кръг на “Мастърс ”-а в Рим.

Двубоят е втори в програмата на корт “Grandstand ” и ще стартира към 14 часа наше време, като преди този момент би трябвало да приключат Феликс Оже-Алиасим и Алексей Попирин.

Вавринка се оправи в два сета с Иля Ивашка в първия кръг и за шести път от седем шампионата този сезон стартира с победа. Той има да пази точки от достигнатия осминафинал предходната година в италианската столица, когато отстрани Райли Опелка и Ласло Джере в трисетови борби, преди да загуби от Новак Джокович.

В исторически проект швейцарецът е достигал финала в Рим през 2008-ма, когато Ноле го стопира за купата, а през 2015-а в профил Рафа Надал на четвъртфиналите - това са му двете най-забележителни акции в шампионата.

Гришо е полуфиналист във Вечния град от 2014 година, когато бива отстранен от Рафаел Надал, а предходната година направи страховит мач със Стефанос Циципас на осминафиналите, само че отстъпи на гърка.

Димитров и Вавринка са се срещали 12 пъти и швейцарецът води със 7:5 победи, само че на клей резултатът е 2:2 - последният им дуел на тази настилка е на “Ролан Гарос ” 2019, когато Стан завоюва трагично с три тайбрека.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР