Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Григор Димитров - Денис Шаповалов


Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя против Денис Шаповалов в 1/16-финалите на шампионата от сериите АТР 500 в Ротердам. Началният час е малко след 20:30.

Григор ще се опита да изтрие разочарованието от двете му следващи провали против по-непретенциозни съперници в лицето на Томи Пол и Грегоар Барер надлежно във вторите кръгове в Австралия и Монпелие.

“OH COME ON! " @denis_shapo takes on @GrigorDimitrov TONIGHT at the @abnamrowtt! pic.twitter.com/RA1icR3LHU
— ATP Tour (@atptour) February 10, 2020
Ротердам обичайно е един от сполучливите шампионати на Димитров, като той точно там игра край за финален към този момент път - през 2018-а, когато отстъпи на Роджър Федерер. В холандския град Григор има общо три четвъртфинала и единствено една загуба в първи кръг от седем предходни участия.

Шаповалов направи мощно присъединяване в ATP Cup, побеждавайки Александър Зверев и Стефанос Циципас, като загуби в три сета от Новак Джокович и Алекс де Минор. Талантливият канадец обаче загуби във втория кръг в Оклънд от Юго Умбер, а след това и в първия рунд на Australian Open от Мартон Фучович. В Монпелие той, дружно с Димитров, станаха част от “деня на изненадите”, защото отпадна от Вашек Поспишил.

Grigor Dimitrov practicing at #abnamrowtt

(: niek.tb IG) pic.twitter.com/KeYMhIDRI8
— Krasimir (@lobdowntheline) February 8, 2020
Схемата на шампионата в Ротердам е толкоз мощна, че 23-ият в международната класация Димитров не е измежду поставените осем състезатели - това са Медведев, Циципас, Гаел Монфис, Давид Гофен, Фабио Фонини, Роберто Баутиста-Агут, Андрей Рубльов и Шаповалов.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР