Единственият българин в тенис елита Григор Димитров не можа да

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров не можа да
Коментари Харесай

Григор Димитров приключи бързо в Куинс

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров не можа да изиграе втори следващ мощен мач на шампионата в “Куинс” и отпадна във втори кръг от 29-ия в международната класация Ботик ван де Зандсхулп с 6:7(5), 3:6 за 1 час и 39 минути игра.

За страдание, дуелът за него бе в цялостен контрастност с този от понеделник против Камерън Нори, който бе може би и най-хубавият му като класна продукция през 2022 година. Сега против нидерландеца обаче Димитров не можа да покаже същото неизменност на сервис, а имаше неприятния шанс противникът му да надвиши упованията с невероятните си начални удари.

Ботик ван де Зандсхулп продължава извисяването си в елита на тениса от US Open 2021 насам, когато направи усещане и като единствения тенисист, взел сет на първенеца Даниил Медведев. През последните 10 месеца той в действителност записва класиране на четвъртфинали на всички настилки, а в този момент дебютира на тази фаза на трева.

Григор сигурно ще съжалява за провалянето, тъй като водеше с пробив в първия сет, както и 40-0 с три невърнати сервиса в гейма за затвърждаването му. Цели девет пъти той не съумя да го направи, а най-после с няколко двойни неточности загуби преимуществото си. В тайбрека той отрази един мачбол, само че прати бекхенд в мрежата при втория и трябваше да се пробва да реализира нов поврат.

Вторият сет бе много по-кратък и лишен от конспирация, тъй като с четири неточности от форхенд Гришо позволи пробив за 1:3 и оттова Ботик направи изключителна лекция на сервис, не давайки никакъв късмет за пробив.

Григор Димитров добави 45 точки за международната класация и събра 1785, като ще се изкачи с една позиция на 21-вата, стига някой от тенисистите под него да не създадат възторг в Лондон или Хале.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР