Единствена точка в дневния ред на депутатите днес е гласуването

...
Единствена точка в дневния ред на депутатите днес е гласуването
Коментари Харесай

Промените в Конституцията влизат за гласуване на второ четене в парламента

Единствена точка в дневния ред на депутатите през днешния ден е гласуването на конституционните промени. Заседанието се чака да стартира в 10 часа.

Предварителните поръчки демонстрират, че и днешното съвещание няма да премине безпрепятствено. Промените са препоръчани от ръководещото болшинство ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

Текстовете влизат за дефинитивно гласоподаване в пленарната зала на 19 декември

Те разполагат с нужното болшинство, с цел да одобряват измененията. Но от опозицията оповестиха, че не са съгласни. Миналата седмица партия " ИТН " разгласи, че ще блокирт приемането на конституционните промени с мотив, че те се употребяват изтъквам " в интерес от ръководещата сглобка ". От Българска социалистическа партия споделиха,че ще бъдат в залата, само че ще дадат негативен избор. От Възраждане също няма да поддържат измененията.

Докато Делян Добрев от ГЕРБ разясняваше съветския газ и дерогацията, към него атмосферата се нагорещяваше от партията на Костадин Костадинов

Основните промени са свързани със правосъдната промяна, както и ограничение на пълномощията на президента при съставянето на служебно държавно управление и отпадането на условието министрите и депутатите да са единствено български жители.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР