Единствен по рода си черен диамант, наречен Енигма“, ще излезе

...
Единствен по рода си черен диамант, наречен Енигма“, ще излезе
Коментари Харесай

Огромен черен диамант от космоса отива на търг

Единствен по рода си черен елмаз, наименуван „ Енигма “, ще излезе на търг идващия месец и се чака да бъде продаден за повече от 7 милиона $. Бижуто бе показано във вторник от Sotheby’s Dubai, които споделят, че солидния черен драгоценен камък може да е пристигнал от космоса.

Хамса

„ Формата на диаманта се основава на близкоизточния палмовиден знак на ръка Хамса, който значи мощ и отбрана “, споделя експертът по бижута Софи Стивънс пред Асошиейтед прес. Тъй като Хамса значи и „ пет “ на арабски, „ има хубава тематика с цифрата пет, което е вложена в диаманта “, споделя тя.

Скъпоценният камък бе изложен пред аудитория по-рано предходната седмица, преди да отпътува за Лос Анджелис и по-късно за Лондон за онлайн търга през февруари. Sotheby’s споделят, че чакат диаманта да донесе минимум 5 милиона английски лири – към 6,8 милиона $, заради необичайния му цвят, форма и тегло. Лотът ще бъде отворен за наддаване онлайн от 3 до 9 февруари, а Sotheby’s също ще приема заплащания с криптовалути, съгласно Изабел Джани от CNN.

Но някои специалисти остават скептични към тези смели изказвания. „ Не съм толкоз сигурен, че е пристигнал от космоса “, споделя Тим Маккой, куратор на сбирката от астероиди в Националния природонаучен музей Смитсониън, пред Деби Елиът от NPR.

Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР