Един златен и три бронзови медала ще придружат олимпийският отбор

...
Един златен и три бронзови медала ще придружат олимпийският отбор
Коментари Харесай

Наши ученици с 4 медала от олимпиада по информатика

Един златен и три бронзови медала ще съпроводят олимпийският тим по информатика към България. Младите гении се състезаваха наред с участниците от 83 страни в влиятелното съревнование, което се организира от 28 юли до 4 август в Техеран, Иран. С тези достижения резервираме 5-то място в класирането по медали за всички години, а от тази олимпиада, нашият тим влезе в „ Клуб 100 “, т.е. броят на медалите, получени от български състезатели до момента надмина 100, единствено още 4 страни са реализирали този триумф.

Тази година тимът беше показан от:

Енчо Иванов Мишинев, Ямбол, МГ "Атанас Радев ", 12 клас - златен орден

Петър Ивелинов Няголов, Русе, ПМГ "Баба Тонка ", 10 - бронзов орден

Виктор Николаев Терзиев, София, СМГ, 11 клас - бронзов орден

Радослав Стоянов Димитров, Пловдив, МГ "Акад. К. Попов ", 10 клас – бронзов орден

Ръководители на олимпийския тим по информатика са Емил Келеведжиев и Руско Шиков.

С максимален опит измежду състезателите е Енчо Мишинев, който показва България сполучливо на поредност интернационалните олимпиади. С този си триумф той заема 7-мо място в класирането измежду топ 100 на най-хубавите млади програмисти в света.

Петър Няголов, Виктор Терзиев и Радослав Димитров вземат участие в интернационалните олимпиади от 8 клас, само че през 2017-та за първи път се събират в този състав.

През 1989 нашата страна е създател и хазаин на МОИ, която се организира за първи път в град Правец. България още веднъж е хазаин на олимпиадата през 2009 година – за 20-годишния празник от основаването й. „ Kъм сегашния миг България е на шесто място в света по завоювани медали от Международната олимпиада по информатика, а в самостоятелната класация към 2017г. българинът Христо Венев е на второ място в света “, споделят от СООПН.

Участници са донесли на страната ни общо 100 медала: 25 златни, 41 сребърни и 34 бронзови медала до момента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР