Един вирус може да бъде фатален за човек с компрометиран

...
Един вирус може да бъде фатален за човек с компрометиран
Коментари Харесай

Защо не трябва да се потиска високата температура с медикаменти?

Един вирус може да бъде съдбовен за човек с злепоставен имунитет и безопасен за различен. Това сподели за предаването  " Здравето на фокус "  на  Радио " Фокус "  лекарят педиатър и хомеопат Венцислав Везенков.  

Той разясни, че при коклюша е допустимо да има температура, само че не постоянно.

" Като инфекциозно заболяване е допустимо да има температура, само че това зависи от терена, на който е попаднал микробът. Един прост респираторно синцитиален вирус може да провокира у предразположени деца спазам и бронхиолит. Същият вирус при дете с добър имунен отговор и без фамилна обремененост предизвиква една банална хрема ", сподели лекарят.

Той акцентира, че холистичната медицина е самостоятелна медицина и поради това всеки случай се преглежда самичък за себе си. Д-р Везенков изясни, че не е целесъобразно при температура да се дават лекарства, тъй като това стопира защитните сили на организма.

" При тази висока температура се създава интерферон и имунни тела, лимфоцити, които отиват в багра. Аз споделям, когато майките ме питат, какво е имунната система: " Представете си полицията, пожарната, жандармерията и гранични войски – те пазят популацията от неприятните. Когато дадете температуропонижаващо, спирате производството на имунни кафези, целият левкоцитен ред и костният мозък е подтиснат. Вие отваряте вратата необятно и казвате на крадците: елате, каквото намерите вкъщи- компютри, преносими компютри, хладилници, вземете го, ваше е ". Не може да отслабваш организма и да очакваш, че той може да се бие. "

Лекарят акцентира, че може човек с 37,2 температура да няма сили да стане от леглото и дете с 39 да скача и да тича в стаята.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР