Не вярно, че цените на чадърите по Българското Черноморие ще

...
Не вярно, че цените на чадърите по Българското Черноморие ще
Коментари Харесай

Милошев обеща, че сянката по морето няма да поскъпва през летния сезон

" Не правилно, че цените на чадърите по Българското Черноморие ще се вдигнат тази година поради увеличение на цените в концесионните контракти ”. Това заяви в ефира на бТВ служебният министър на туризма Евтим Милошев.

Той изясни, че методът, по който е уредено отдаването чартърен на плажовете по нашето Черноморие, е с закрепени цени, заложени в концесионните контракти.

Милошев предвижда добър летен сезон. Той напомни, че дните към Великден са дали нарактика старта за българския туристически сезон, като по неофициални данни единствено за този интервал са регистрирани към 80 000 туристически записвания. Това, съгласно служебният министър е " оптимистично начало ". Милошев посочи, че най-вече туристи на нашето Черноморие ще са българите.

" От другите страни водеща е Румъния, след нея са Полша, Германия, Англия, Чехия и Израел. Тази година ще забележим по какъв начин спорът в Близкия изток ще се отрази на туристическия поток ", добави министърът.

Той удостовери, че главен проблем за туризма у нас продължава да е неналичието на фрагменти.

  " Говорим за голям проблем при набирането на фрагменти за сезона. Пазарът ни има потребност от служащи от трети страни и това не е каприз, не е екстравагантно решение, това е нужда. Има огромен проблем с издаването на визи, има огромен проблем с потенциала и работата на консулските ни служби, изключително в Средния Изток ", изясни министърът.

Милошев подсети, че в последните дни от работата си депутатите одобриха омекотен режим за възобновяване на визите на служащи от трети страни.

Той прикани да престанат спекулациите, че водата по нашето Черноморие е нечиста.

В петък бе открит тазгодишния летен сезон в Несебър. Служебният министър на туризма тогава увери, че Южното Черноморие има подготвеност за сполучливото и умерено протичане на летния сезон и изрази убеденост за натоварено във връзка с броя на туристите лято и акцентира, че морският туризъм съставлява 70 на 100 от туризма у нас . Още при започване на май по-голямата част от хотелиерите по Черноморието показаха подготвеност да посрещнат първите си посетители.

Очакванията и на държавните управляващи, и на бизнеса са, че през тази година интензивният летен сезон ще стартира по-рано и ще означи значителен растеж по отношение на миналата 2023 година

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР