Не може да допускаш спортистите на Израел до Олимпиадата, а

...
Не може да допускаш спортистите на Израел до Олимпиадата, а
Коментари Харесай

Не може да допускаш спортистите на Израел до Олимпиадата, а да не допускаш тези на Русия!

" Не може да допускаш спортистите на Израел до Олимпиадата, а да не допускаш тези на Русия. Такова двуличие! " Това съобщи пред именитият треньор по художествена гимнастика Нешка Робева.

" Това е ликвидиране на спорта и на олимпийската концепция . И какво са отговорни тези деца?! Те са се трудили и имат вяра в спорта ".

Спортисти от Русия и Беларус няма да бъдат позволени на церемонията по разкриване на Олимпийските игри в Париж през лятото на тази година. Това реши Международният олимпийски комитет. Решението е взето поради продължаващата инвазия на Русия в Украйна, в чието начало участваха и войски от Беларус. Като част от западните наказания против двете атакуващи страни, техни спортисти бяха извадени от редица интернационалните съревнования. МОК разреши на спортисти от Русия и Беларус да вземат участие в Олимпийските игри, само че под безпристрастен байрак.

Никога не е имало случай да ме натискат политически, с цел да загубим от тима на Съветския съюз , означи тя в предаването " РадиоТочка ".

Но през 1987 – 1989 година си имах разправии , показа Робева.

" Нашето държавно управление правеше всичко допустимо да провали тима, с цел да накаже мен. Удряна беше моята политическа изява ".

Нешка Робева проучва въпроса за морала и парите в днешния спорт.

" Понятието морал стана доста разтегливо, само че без пари мъчно се прави огромен спорт. По мое време бяхме възпитавани, че няма дребни и огромни нации, а дребни и огромни хора , и ние можем да победим. Спортистите заставаха, с цел да защитят името на България ".

Спортът не беше моята фантазия , напомни си още Робева.

" Аз играех балет и танци. Завърших такова учебно заведение.

Винаги ме е водил смут, че хората чакат от мен ".

Тя призна, че е изпитвала мощна виновност, откакто взима бронзов орден на първото си присъединяване на международно състезание.

" Не смеех да вървя по улиците, с цел да не ме познае някой. Тогава ме направиха З аслужил занаятчия на спорта. Не мога да схвана за какво лишиха това самопризнание на спортистите и на треньорите. То не се даваше по благосклонност ".

Нешка Робева изясни също, че " спорт без треньорски фрагменти не може да се прави ".

" Треньорите са в такова унизително състояние. Пари се дават на федерациите.

Отвратена съм и се отдалечавам от ден на ден от този спорт, в който първо се оповестява какъв брой пари е спечелил някой ".

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР