Един стар виц гласи, че за студентите има само три

...
Един стар виц гласи, че за студентите има само три
Коментари Харесай

Хит за Студентския празник: Малка черна рокля със злато

Един остарял анекдот гласи, че за студентите има единствено три празника - Нова година, Осми декември и всеки ден. Въпреки че Студентският празник носи незабравими страсти и скъпи мемоари, изборът на подобаващ тоалет би могъл да бъде извънредно сложен. От една страна, е началото на зимата и градусите падат под нулата, а от друга, се стремим да реализираме елегантна визия и в това време да се усещаме комфортно.

Независимо дали сте предпочели да празнувате в зимен курорт, или в заведение в града, дребната черна рокля е сигурен любимец. Черното вталява, а изборът от такива рокли на пазара е безусловно замайващ - типичен кройки и ексцентрични силуети, модели с дълги и къси ръкави, изчистени рокли и такива с блестящи или кожени украшения. Актуална през тази година е дребната черна рокля със златни детайли, която излъчва по едно и също време изискан и класа. Комбинирайте я с черни обувки на висок ток, а за заключителен щрих прибавете изтънчен клъч с блестящи детайли. Такава визия е младежка и изключително подобаваща за празненството във връзка Осми декември.

Силен коз, който крие дребната черна рокля, е, че разрешава да завършите визията с аксесоари и ослепителен грим. Обикновено този вид рокли са с по-опростен дизайн, тъй че няма да изглеждате натруфено, в случай че добавите лъскаво украшение и мощен грим. Напротив - по този начин ще добавите личния си почерк и жанр към тоалета.

Малко облекла излъчват толкоз типичен съблазън, колкото прилепнала дребна черна рокля. Ако търсите по-оригинален резултат, заложете на модел с гол тил, коктейлна рокля без презрамки или с надълбоко V-образно деколте. Израз на непогрешим нюх за мода е и миди роклята с дължина до коляното.

Неочакван тренд, който е същински шлагер за зимните празници тази година, е така наречен блейзър рокля. Комбинирайте я с мрежести чорапогащи, с цел да превърнете тази типично мъжка дреха в неустоимо мекушав и секси тоалет. Стилистите предлагат да добавите боти, дълбоки ботуши или обувки на висок ток към блейзър роклята. По този метод избягвате обичайна рокля, която господства празненствата, изпъквате в тълпата и не вършиме компромис с персоналния си жанр. Актуални са черното, аленото и тъмносиньото, както и флоралните претекстове и забавните цветови комбинации. Рокля вид блейзър стои прелестно с изтънчен клъч или дребна геометрична чанта.

През цялата година съвременен е металният резултат, както и всичко, което може да придаде искра на тоалета ви. Това включва ламе, лъскаво кадифе, мъниста, пайети, капси, кристали, бродерия със златисти или сребърни влакна. Роклята с дантела е различен вид за празничен тоалет, който излъчва разкош и безконечна новост. Ако изберете по-семпла дантела в черно или бяло, не се опасявайте да балансирате тоалета с ярки аксесоари и грим. Моделите с дантелени ръкави стоят стилно и загадъчно, само че в случай че сте заложили на такава рокля, бъдете деликатни с аксесоарите. Съветът на стилистите в тази ситуация е да забравите тежките бижута, а да оставите обикновен пръстен или обеци. Заложете на алена, синя, зелена или прасковена дантелена рокля или просто прибавете красиво дантелено колие към тоалета си. Закачлива и сантиментална визия ще постигнете с пай дантелен модел без ръкави.

За да сте готови за мраз, заложете на по-плътни материи, които ще ви държат топло. Подходящ вид са роклите от кашмир - те са приятни за носене през зимата и са първокласно попълнение към всеки дрешник. Други материи, с които ще се чувствате удобно в студа, са коприна, кадифе, кожа, жакард.

Ако високите токчета ви убиват, не ги сваляйте

Макар че красивите обувки на високи токчета са част от всеки празник, е допустимо да изпитате голямо стеснение и болки към края на вечерта. Облепете вътрешните ръбове на обувките си с двойнозалепваща лепенка, с цел да се предпазите от мазоли и пришки. Друг сполучлив трик е да залепите междинния и безименния пръст на крайници с пластир. Така ще добавите повече резистентност и ще намалите напрежението в предната част на крайници.

Когато краката ви се изпотят, триенето в кожата се усилва, което предизвиква мазоли. Нанасянето на бебешка пудра, изсъхнал дезодорант или ролон на краката ще предотврати появяването на такива рани. Има специфични ортопедични стелки, които също могат да обезпечат по-добра конзола за краката ви. Не се поддавайте на изкушението да събуете токчетата, тъй като това единствено ще ускори болката. Свалите ли токчетата един път, възпалението ще се утежни и няма да можете да ги обуете още веднъж. Ако въпреки всичко не се чувствате удобно, бъдете готови с авариен чифт ниски обувки. Разранените крайници се лекуват във ваничка с гореща вода, защото топлината успокоява изтощените мускули. След това нанесете овлажняващ крем и наложително дезинфекцирайте, преди да сложите лепенка на раните.

Ефектен вечерен грим с течни металически сенки

Сенките за очи са наложителен детайл от празничния грим. Горещ тренд през тази година са металическите сенки, които придават изключително мощна доза драматизъм и са идеални за вечерно събитие. Експериментирайте с наситени цветове като зелено, лилаво, наситено кафяво. Не забравяйте и да вземете поради естествения цвят на очите си, с цел да го наблегнете по най-ефектния метод. На сините очи подхождат бронзовите сенки, както и сивосините и прасковените нюанси. Зелените очи се акцентират с червеникавокафяви тонове и цвят слива. Ако имате кафяви очи, сте късметлийки, тъй като съвсем всички цветове ще ви стоят неотразимо. За най-подходящи обаче се считат златистите сенки и лилавите нюанси.

Зашеметяващ грим с течни металически сенки можете да си извършите, като прелеете няколко нюанса един в различен. За начало нанесете прахообразни сенки в гънката на окото. След това преминавате към металическите нюанси, като единият цвят се нанася върху целия клепач, а другият - единствено в междинната му част. Експериментирайте с цвят патладжан, смесен с лилаво в центъра на клепачите. По този метод създавате акцент и карате цветовете да наподобяват още по-наситено и блестящо. Нанесете черна очна линия за спомагателен резултат.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР