Един от задържаните надзиратели на затвора във Варна остава в

...
Един от задържаните надзиратели на затвора във Варна остава в
Коментари Харесай

Единият от варненските надзиратели остава в ареста, вторият – под домашен арест

Един от арестуваните надзиратели на пандиза във Варна остава в ареста, вторият е пуснат под домакински арест, а мярката на третия следва, съобщи кореспондентът на БГНЕС от морската столица.

Варненският областен съд дефинира поотделно ограниченията за неотклонение на всеки от тримата арестувани надзиратели, с цел да не споделят те между тях. Задържаните са: Милен Добрев, Николай Тонев и Стоян Петров.

Добрев е пуснатият под домакински арест, Тонев е считан за началник на групата и той бе оставен в ареста.

Тримата надзиратели от Варненския затвор бяха арестувани след акция поради това, че против пари пускали в отпуск автокрадец. Обвиненията против тях са нарушение на служебните отговорности за да набират за другиго полза, от което са могли да настъпят немаловажни нездравословни последствия.

Със започнатото досъдебно произвеждане бяха открити 6 случая за времето от 31 май до 18 юли тази година, в които длъжностните лица от Варненския затвор са освобождавали нерегламентирано лишен от независимост, като са му разрешавали да напуща територията на затворническото общежитие. Затворникът изтърпява наказване отнемане от независимост за период 6 години и 8 месеца по присъда на Пловдивския боен съд за присъединяване в проведена незаконна група, профилирана в обири на коли. Към днешна дата му остават да изтърпи още 4 години и 4 месеца. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР