Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск изглежда вече се

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск изглежда вече се
Коментари Харесай

Мъск отново наема служители, които уволни

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск наподобява към този момент се замисля дали да уволни целия екип на Supercharger на своя производител на електрически автомобили, както бе разгласи уверено неотдавна, съобщи.

Сега компанията стартира да наема още веднъж част от екипа от 500 чиновници, който Мъск разгласи, че разпуска изцяло предишния месец, съобщава Bloomberg .

Например, съгласно известията шефът за Северна Америка Макс де Зегер е бил възобновен на работа.

Не е ясно какъв брой членове на екипа са били наети още веднъж. Както се очакваше, Тесла и Мъск пренебрегнаха молбите на Bloomberg за коментар.

Новината акцентира какъв брой доста безпорядък е донесъл Мъск върху производителя на електрически автомобили.

След седмици на съкращения мнозина сочат с пръст Мъск, като настояват, че неговите груби коментари и непредсказуемото ръководство уронват репутацията на компанията и хвърлят нейните интервенции в безпорядък.

С други думи, последните вести не би трябвало да са изненада, изключително тъй като това надалеч не е първият път, когато Мъск се отхвърля от спорно и недалновидно решение - в много отношения всъщност това се трансформира в един от неговите присъщи ходове .

Неочакваното решение на Мъск да разпусне екипа на Supercharger пристигна като потрес предишния месец. Много от най-ревностните поддръжници на компанията бяха бесни , изтъквайки, че мрежата от бързи зарядни устройства за коли на компанията е повода номер едно да купи Tesla преди всичко.

Промените станаха явни съвсем незабавно, като Tesla се отдръпна от основни лизингови контракти.

Изправен пред голяма реакция на отвращение, Мъск бързо и комфортно промени тона си, обещавайки , че ще похарчи „ доста над “ 500 милиона $ за разширение на мрежата на Tesla Supercharger, само че не съумя да изясни смисъла зад това число.

Като се има поради последното му решение да наеме още веднъж De Zegher, Мъск явно се е разтревожил да отреже един от водачите на компанията.

„ Supercharging е най-голямата мрежа в международен мащаб, с най-висока финансова  оперативна успеваемост и ние ще продължим да поддържаме и развиваме мрежата “, туитира официалният X акаунт на компанията. 

„ Тогава за какво Илон уволни екипа, който реализира всичко това? “, пита основният редактор на Electrek Фред Ламбърт, само че отговор не получи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР