Един от специалните акценти на 36-ото издание на Празниците на

...
Един от специалните акценти на 36-ото издание на Празниците на
Коментари Харесай

Юбилейният спектакъл Мариус 50 отива на Аполония - slava.bg

Един от специфичните акценти на 36-ото издание на Празниците на изкуствата „ Аполония 2020 “ ще бъде юбилейният театър на феноменалния Мариус Куркински – „ Мариус 50 “. Талантливият артист и режисьор, който закръгли 50, ще показа в постановката по неповторим метод всички свои досегашни моноспектакли посредством атрактивна подборка на емблематични фрагменти.

Зрителите ще могат да приветстват превъзходните му превъплъщения в „ Дон Жуан “, „ Дамата с кученцето “, „ Самият човек “, „ Юбилей “, „ Сътресение “, „ Български разкази “, „ Черното пиле “ и други

Изобилие от повече от 30 културни събития и цветно въодушевление ще предложи тазгодишното издание на обичания фестивал в Созопол. Концерти, спектакли и премиерни продукции ще озарят слънчевия курорт от 1 до 6 септември. Пълната стратегия може да се види в формалния уебсайт на събитието www.apollonia.bg, а билетите са налични в мрежата на Eventim.

Впечатляващата кино и театрална селекция ще бъде открита с премиерни и предпремиерни продукции като постановките „ Той е дяволът!” с режисьор Здравко Митков и кино лентата „ Страх “ на Ивайло Христов. В двора на Художествената изложба в града ще бъде подредена фотографска галерия на журналиста Стефан Джамбазов в памет на огромния художник Андрей Даниел, който умря през януари, ненавършил 68 години. Там ще се проведат и литературните вечери, по време на които ще се състоят министър председателите на книгите „ Времеубежище “ на Георги Господинов, „ Земното благополучие “ на Георги Лозанов, „ Сиянието на Златорог “ на Михаил Неделчев.

Друг акцент от програмата ще даде опция на публиката да чуе един от най-интересните български рапъри – Ицо Хазарта, който ще извърши някои от емблематичните си шлагери като „ Имам човек “, „ Заради тебе “ и „ Браво “.

Дългоочакваният майсторски клас тази година ще бъде воден от огромния български бас Орлин Анастасов, като присъединяване ще вземе и съветската пианистка и диригент Лариса Габитова. За поредна година курсистите ще вземат участие в гала-концерт, който ще е част от програмата на фестивала.

Зрителите ще могат да се любуват на представленията на Амфитеатъра в Созопол, в Художествената изложба и лятното кино в града.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР