Един от собствениците на Националната лотария - Димитър Ганев, който

...
Един от собствениците на Националната лотария - Димитър Ганев, който
Коментари Харесай

Босовете обявиха колко пари са дали за Левски, започват дела за над 6 млн. срещу клуба

Един от притежателите на Националната лотария - Димитър Ганев, който участва на срещата сред управлението и почитателите на Левски, приказва пред медиите по отношение на финансовите каузи на клуба. Той твърди, че новите притежатели са дали към 19 млн. лв., откогато са влезнали на “Герена”, а две компании - Виваком и Главболгарстрой, ще съдят Левски за над 6 милиона лв..

“Основните питания са по отношение на финансирането на Левски. Ние сме в клуба за по-малко от 11 месеца. В този период от компании, свързани с Божков и Нове холдинг, са постъпили малко под 19 милиона лв.. Говорим за спонсорство и дарения. Има и още едни 5 милиона, които са под формата на дълготрайно финансиране, което е от Националната
лотария. До 2023 година ще се вземе решение дали това ще се вкара в капитала, а може и да се опростят, което е по-вероятният вид. Това беше главният въпрос към тематиката за финансирането на Левски и дали е задлъжнял повече. Към момента са погасени 7 348 000 лв. остарели отговорности от преди да дойдем ние. Те са към данъчни, осигуровки, мениджъри, футболисти и така нататък Левски има съглашение с Национална агенция за приходите за разсрочане, по което съблюдава безусловно всичко и Национална агенция за приходите може да го удостовери. Левски е безусловно кредитоспособен и няма просрочени отговорности. Не се тормози от своите кредитори, които имат остарели неща. Непрекъсното се получават писма от мениджъри и някогашни футболисти. Смятам, че няма кой да каже, че Левски му дължи пари”, сподели Ганев, който разгласи, че две компании ще съдят сините за над 6 млн. лв., а това бе казано и от формалния притежател на сините Георги Попов.

“Виваком е отправила писмена рекламация към 31 август за връщане на тези пари, имат изпълнителен лист. Техният изпълнителен шеф през днешния ден ми се обади и ми сподели, че ги провокираме да ни съдят и те ще заведат дело. Виваком, дружно с лихвите, са за над 3 млн. лв..

Главницата на Главболгарстрой е 2 738 162 лв.. Лихвите към 31 декември 2019 година са 366 130 лв. и 28 стотинки. Само да уточним за Главболгарстрой, че съгласно нас Левски не дължи тези пари и ще се съдим”, споделиха Георги Попов и Димитър Ганев. Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР