Един от подводните камъни, който дебнеше Григор Димитров за по-късните

...
Един от подводните камъни, който дебнеше Григор Димитров за по-късните
Коментари Харесай

Един от коварните съперници за Гришо е аут от Дубай

Един от подводните камъни, който дебнеше Григор Димитров за по-късните стадии на шампионата в Дубай, към този момент е навън от конкуренцията. Става въпрос за французина Ришар Гаске, който можеше да се изправи против първата ни ракета на четвъртфинал.

31-годишният деец, който е и пети подложен в схемата, обаче преклони глава още в първия кръг против младия Борна Чорич. Хърватинът надви с 2:0 сета за малко повече от час игра на корта, като в обособените елементи резултатът беше 6:4, 6:3.

Мачът стартира съвършено за Чорич. Той осъществя ранен пробив и го затвърди, с цел да дръпне с 3:0. После избави и два брейкбола, с цел да може най-после да сервира за сета. Точно тогава обаче Гаске върна пробива и понижи на 4:5.

И таман когато се очакваше да затвърди пробива и сетът да продължи, подаването му се пропука за повторно и по този начин хърватинът поведе с 1:0. Той се разви по извънредно сходен сюжет.

Тогава отново Чорич проби рано, затвърди го за 3:0 и отново изпусна задатъка си в средата, с цел да се стигне до резултат 4:3 в негова изгода. И отново Гаске не съумя да затвърди пробива си и противникът му поведе с 5:3. После младокът заби три бързи сервиса и затвори мача при 6:3.

Така си обезпечи среща във втория кръг с различен французин - Беноа Пер, а спечелилият от тази среща вероятно ще се изправи против Григор Димитров на четвъртфинал.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР