Един от основните компоненти на здравето е правилното хранене. С

...
Един от основните компоненти на здравето е правилното хранене. С
Коментари Харесай

Диетолог посочи три храни, които причиняват рак

Един от главните съставни елементи на здравето е вярното хранене . С храната човек получава разнообразни хранителни субстанции и витамини, само че има артикули, които могат доста да влошат качеството на живот, да повлияят неподходящо на човешкото здраве и да доведат до рак.

Редовната консумация на бързи въглехидрати – захар, пържени и мазни храни, както и модифицирано месо предизвика рак. Лекарят слага чипса преди всичко в листата с рискови за организма артикули.

" Второто са мощно газираните питиета, а третото са месните полуфабрикати. Ако единствено пържиш месо, не е толкоз ужасно, колкото ядеш салами, суджуци, всякакви пушени меса и така нататък ", споделя диетологът, лекар на медицинските науки Алексей Ковалков.

Въпреки неоспоримата щета на захарта, диетологът не предлага да я изоставяте изцяло, а да ограничите размера ѝ. Също по този начин си коства да включите мудни въглехидрати в диетата.

Бавни въглехидрати можем да си набираме всекидневно, тъй като те се съдържат в редица хранителни артикули – плодове, зеленчуци, пълнозърнести и даже млечни храни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР