Един от основните футболисти на Левски - Георги Миланов говори

...
Един от основните футболисти на Левски - Георги Миланов говори
Коментари Харесай

Георги Миланов: Оставам заради клуба, треньора и феновете

Един от главните футболисти на Левски - Георги Миланов приказва пред сътрудниците от " Блиц " известно време, откакто преподписа контракта си с клуба за още 1 година. Бившият полузащитник на ЦСКА (Москва) разкри, че е направил сериозен компромис със заплатата си, приказва за финансовата обстановка при " сините ", Наско Сираков и Мъри Стоилов.
 Мацата хвали Левски на Стоилов
Мацата хвали Левски на Стоилов

" Много неща промени Мъри "

Как се промени обстановката в Левски за времето, което ти прекара в клуба?

- Ситуацията е динамична. За нас нещата се случват в позитивната посока, вървим във възходяща линия като клуб, тим, играчи. Мисля, че се оправяме добре. Надявам се този възторг и измежду почитателите да не угасне. Ние вършим всичко допустимо да ги запазим, тъй като футболисти, треньори и почитатели сме едно цяло. Заедно сме и работим за идеята и тимът на върви напред и нагоре. Опитваме се с оптимални сили да го върнем към това, което заслужава като клуб и история. Целите са да се върнем в Европа, изоставаме малко, само че няма на кого да се сърдим. Започнахме тежко сезона, само че в този момент сме в битката за Европа.

Твоята роля за това обединяване, за което приказваш?

- Когато в един клуб има футболисти, които са играли на по-високо равнище и са експерти, тъй като аз съм подобен, това се предава и на младите. Имаме треньор, чиито триумфи приказват красноречиво за неговата класа. В момента сме една добре смазана машина, няма по какъв начин нещата да не се получават. Опитвам се да бъда образец в съблекалнята за младите български футболисти.

Усещаш ли по-голямо напрежение?

- Още като пристигнах в Левски, всички тимове играеха против нас над 100%. Ние сме огромен дразнител за останалите тимове. Публиката е фактор, тъй като ни поддържа. Участието на Левски постоянно е спектакълът на уикенда. Всички тимове против нас играят на доста по-голямо равнище и това ни оказва помощ, тъй като играем против съществени отбори, без значение от класирането. Утре следва и тежък мач против Черно море.

" Синя " легенда: Илиян Стефанов може да се трансформира в огромното изобретение на отбора

" Станимир Стоилов взе точните хора през зимната пауза "

Защо реши да останеш в Левски?

- Нещата се проточиха и поради травмата ми. Клубът се отнесе доста професионално и ме изчакаха. Още имам леки болежки и се възвръщам. Една от основните аргументи за оставането ми е клубът, както и треньорът и почитателите. Всичко е едно, усещам се благополучен. Всичко беше въпрос на условност. Каквото и да се написа по медиите, не ми въздейства. Аз и клубът знаехме каква ще е развръзката. Радвам се, че оставам. Ако един ден има оферта, която устройва и двете страни, клубът ще завоюва.

Имаше ли предпочитание да отидеш в чужбина?

- Последните месеци аз се стремях единствено да се възстановя и да оказвам помощ на тима. За мен беше ясно, че желая да възобновя контракта си. Аз в никакъв случай няма да ощетя клуба, няма да си потегли просто по този начин. Единственият метод да си потегли е да има оферта, която устройва и мен, и Левски.

Ти сподели, че не харесваш спекулациите. Затова те запитвам истина ли е, че си направил компромис с парите, които получаваш в новия си контракт?

- Аз за пари в никакъв случай не приказвам, знаете каква е обстановката в клуба и всички я схващат. Всички играят за тима. Колко пари получавам е клубна загадка.
 Левски с доходи от над 1 200 000 лв.
Левски с доходи от над 1 200 000 лв.

От акцията на клуба

Да, обаче някой може да каже: " Георги Миланов взима 15 000 евро заплата "?

- Разбирам, само че всеки може да приказва каквото си изиска. Всеки състезател си има контракт и не знам и останалите играчи какъв брой получават. В Левски се написа малко повече кой по кое време е получил заплата и по кое време е имало награди. Не е обикновено в 21 век да се пишат такива неща. Повече от 50%, несъмнено 70%, ни устоят почитателите. Хубаво е да знаят получаваме ли си заплатите, тъй че от тази позиция единствено го разбирам. Но за другите тимове не се написа кой какъв брой получава.

Колко коства любовта към Левски?

- Няма по какъв начин да се купи. Аз съм печелил доста от футбола като финанси. Любовта не се купува, тя би трябвало да се завоюва. И като съм играл в ЦСКА Москва съм се раздавал и хората са ме обичали. Наслаждавам се на страховит интервал в моята кариера и това ме прави благополучен.

Позволявам си да запитвам такива неща, тъй като ти си лицето на Левски. Това са неща, които се приказват в медийното пространство и доближават до почитателите. Да разбирам ли, че ти и останалите в тима се подготвени да извършите компромис със заплатите, единствено с цел да може тимът да въври напред?

- Да, несъмнено. Аз съм имал такива диалози с треньора, само че няма да влизам в елементи. За 10 секунди се разбираме. Парите не са били тематика.

За един млад футболист кое е по-важно - да си в Левски за по-малко пари или да си в различен, не толкоз известен тим, за повече?

- Ако си по-млад, би трябвало да си на място, на което си благополучен и ти се дава късмет. Парите би трябвало да се последното нещо, от което един млад състезател би трябвало да се вълнува. На такава възраст би трябвало да играеш. Аз бях в добра среда в Литекс и по тази причина на 21 ме продадоха на първенеца на Русия и заиграх в Шампионска лига. Най-важното е да си сериозен в работата си и в никакъв случай да не се предаваш.
 Титуляр на
Титуляр на " Герена " с неразбираемо бъдеще

Мъри би трябвало да вземе решение за Драган Михайлович

Буксува ли българският футбол?

- Виждам няколко тима, които израстват, другите или държат равнище, или са надолу. Главната причина са финансите. Виждам спад в това отношение.

Как би коментирал разтърсванията в Българския футболен съюз?

- А, аз съм доста надалеч от тези неща. Пък съм надалеч и от националния тим!

А него по какъв начин би коментирал?

- Уважавам мнението и решението на всеки един треньор, по този начин съм учтив.

Боли ли те, че не си част от националния?

- Боли ме, когато тимът губи. Имам другари в националния тим и се усещам гадно, когато в някои моменти не мога да оказа помощ. Ако побеждаваме, се усещам добре. Такива са събитията. Аз зимата имах диалог, когато бяхме в Анталия, с господин Ясен Петров и си поговорихме по всички тематики. Бях и контузен, още не съм на 100%. Ако един ден треньорът реши, съм подготвен да оказа помощ.
 Разкриха какъв брой ще заплати Левски за Хосе Кордоба
Разкриха какъв брой ще заплати Левски за Хосе Кордоба

" Сините " откупиха бранителя
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР