Един от оснoвателите и най-активните деятели на планинското бягане в

...
Един от оснoвателите и най-активните деятели на планинското бягане в
Коментари Харесай

Димитър Кисьов получи признание от Европейската атлетика

Един от оснoвателите и най-активните деятели на планинското тичане в България Димитър Кисьов бе награден с плакет за принос към развиването на олимпийски спорт номер едно у нас от Европейската атлетика на 29 юни 2023-а.

Плакетът му бе връчен персонално от президента на Европейската атлетика Добромир Карамаринов в София в наличието на публицисти и спортисти, както и синът на Димитър – Костадин, който продължава делото му в организация на надпревари по планински бягания.

Само преди няколко дни (на 20 юни 2003-a) Димитър навърши 70 години.

При връчването на плакета Добромир Карамаринов напомни заслугите на Димитър Кисьов: „ Той посвети огромна част от времето си в последните 15 години в организацията на планинските бягания в България и с помощта на него в страна ни се организираха няколко значими международни форума в тази известна по света дисциплинираност, която към този момент е неотделима част от фамилията на леката атлетика. През 2007-а година Кисьов инициира провеждането на първия балкански шампионат по планинско тичане, което стана обичайно състезание в календара на АБАФ. Първото такова издание се състоя в Сапарева баня през 2008-а и единствено след две години през 2010-а, на същото място бе и европейското състезание по планинско тичане. В България последваха семейства на Европейско състезание по планинско тичане през 2013-а в Боровец, Световна младежка купа през 2015-а в Смолян и Световно състезание по планиинско тичане през 2016-а в Сапревава баня, и на всички места управител на трасетата с скъп принос за организацията бе Димитър Кисьов, с което той заслужи този признателен плакет неведнъж. “

Димитър Кисьов минава през атлетиката като спортист, треньор, президент на клуб, уредник на надпревари на шосе, крос-кънтри и планински бягания. Известен е и като човек с настоящо мнение по всевъзможни въпроси касаещи обществото и политиката, и постоянно може да бъде видян по митинги, където намерено показва позициите си.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР