Един от определящите фактори на цената на долара ще бъде

...
Един от определящите фактори на цената на долара ще бъде
Коментари Харесай

Един от най-големите европейски фондове залага на долара

Един от определящите фактори на цената на $ ще бъде изходът от напрегнатите търговски връзки сред Китай и Съединени американски щати.

© Thomas White Още по тематиката
Европейските показатели стартират деня с скептицизъм
20 мар 2018
Пазарите чакат Фед да направи първото си покачване на лихвите за тази година
19 мар 2018
Доларът се бори с резултатите от отстраняването на държавния секретар Рекс Тилерсън
14 мар 2018
ЕЦБ се притеснява от валутна война със Съединени американски щати

От централната банка намекнаха, че администрацията на президента Тръмп целеустремено обезценява $
24 фев 2018
Давос: Тръмп поддържа справедливата свободна търговия и се разгласи за безценен $

Съединени американски щати ще противодействат на нечестни търговски практики и нерегламентирано субсидиране
26 яну 2018 Allianz Global Investors, един от най-големите капиталови фондове, залага на повишаването на $ по отношение на другите съществени валути, оповестява Bloomberg.

Водещата международна валута е на най-ниската си стойност от месеци и по-голямата част от вложителите залагат на продажби на късо. Това обаче съставлява сериозна опция за осъществяване на огромни облаги съгласно Allianz Global Investors, откъдето считат, че са налице всички предпоставки доларът още веднъж да нарастне.

Противно на пазарните упования

Фондът, който ръководи активи за над 498 милиарда $, залага против известното поверие, че доларът ще продължава да поевтинява, даже откакто облагите насъбрани след избора на Доналд Тръмп за президент на Съединени американски щати изчезнат. Инвестиционните решения на Allianz Global Investors са в контраст с цялостните настроения на пазара, систематизирани в изследване на анализаторската компания CFTC. По данни на CFTC упованията за растеж в цената на $ по отношение на другите базоvи валути са достигнали най-ниското си равнище за последните четири години. Показателен в това отношение е извънредно дребният брой дълги доларови позиции, събрани в статистическите данни на CFTC.

Предпоставките

" Очакванията към момента би трябвало да са за един дълъг $ ", изяснява Какпер Брзезняк, управител, профилиран в областта на пазарите с закрепена рентабилност в Allianz.. " Доларът е фундаментално доста по-евтин по отношение на предходната година. В известна степен това се дъжи на късото позициониране на вложителите, като една дребна пазарна смяна може да докара до огромен поврат. "

Американската фискална агресия и увеличението на лихвените диференциали биха могли да бъдат евентуални аргументи за повишаването на $, а изравняването на доходността в страните от Европейския съюз и Китай би могло да спомогне за отслабването на валути като еврото съгласно Брзезняк. След достигането на връх при започване на януари 2017 година показателят Bloomberg Dollar Spot, който регистрира претеглената стойност на американската валута по отношение на кошница от други валути, е намалил цената си с към 12%.

В резултат на това от Allianz са отворили позиции, разчитащи на повишаването на американската валута по отношение на еврото, канадския $ и други съществени валути.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР