Един от онези моменти, които ни напомнят, че е дошла

...
Един от онези моменти, които ни напомнят, че е дошла
Коментари Харесай

Дарът на есента: 5 стоплящи душата рецепти с кестени

Един от тези моменти, които ни припомнят, че е пристигнала есента, е ароматът на печени кестени, който се носи по улиците от щандовете на продавачите. Въпреки че е доста прелестно да прибавим към есенната си разходка топло хартиено пликче с вкусни кестени, най-хубаво (и евтино) е това да си ги приготвим у дома. 

Кестенът не е толкоз публикуван в българската кухня, както във френската и италианската, да вземем за пример. Това е добре да се промени, тъй като ядливите кестени са богати на белтъчини, въглехидрати, натрий, калций, магнезий, фосфор, желязо, витамини А и C - все субстанции, които са ни доста нужни, с цел да закрепим имунната си система по време на есенния сезон. 

От кестени могат да се подготвят многообразие от ястия, с които ще впечатлите гостите си и ще влезете в това уютно душевно положение, което носи есента. На вкусната кестенова ядка може да се насладите даже и единствено изпечена и поръсена с малко сол, само че тя си подхожда и с редица зеленчуци, от които хапваме повече есенно време, като сладкия картоф, моркова, зелето и гъбите, както и с съвсем всички типове меса. 

В галерията може да откриете пет кулинарни хрумвания за ястия с кестени:
 Пет стоплящи душата предписания с кестени  Пет стоплящи душата предписания с кестени  Пет стоплящи душата предписания с кестени  Пет стоплящи душата предписания с кестени
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР