Един от най-влиятелните футболни мениджъри у нас, а и не

...
Един от най-влиятелните футболни мениджъри у нас, а и не
Коментари Харесай

Топ агент: Решението на БФС за чужденците обслужва само един клуб

Един от най-влиятелните футболни мениджъри у нас, а и освен - Николай Жейнов, се осмели да каже истината за признатото тихомълком решение на БФС да разреши в клубовете у нас да ритат безграничен брой чужденци, даже отвън Европейски Съюз. Тотално глупавото предписание непосредствено рефлектира върху развиването на родни гении, само че още по-лошо е, че май обслужва ползите на единствено един-два клуба...

ЕТО КАКВО НАПИСА Пожарна охрана ТЕМАТА НИКОЛАЙ ЖЕЙНОВ:

Доколкото разбрах преди три дни някак тихомълком БФС е премахнал всевъзможни ограничавания за броя на футболисти чужденци без паспорти от Европейски Съюз в Първа и Втора лига. Това било станало по молба на професионалните клубове - неразбираемо кои. Въпреки че от професионална позиция като футболен сътрудник би трябвало да се веселя, че в този момент бих могъл да докарам 15 футболисти от Боливия да вземем за пример в някой роден тим, считам, че това не е верният път за българския футбол.

Интересно за какво измежду решенията на Изпълкома, оповестени след сбирката, някак бе пропусната да се спомене за тази смяна. Не ми се коства маловажна.

Интересно също по този начин дали клубовете са били питани по някакъв метод за това решение и кой тъкмо е направил запитването.

Някак се подухва, че това решение е в интерес на единствено един клуб, а не на българския футбол като цяло. Питам се прокарват ли се клубни ползи замаскирани с активността на Професионалната лига?

Нека си напомним и че единствено преди две години имаше друго предписание - вратари отвън Европейския съюз да не могат да играят у нас. Не знам кое от двете е по-лошо за българския футбол, само че и в двете прозира противоречие с логиката и липса на баланс, който да сътвори условия за придвижване в вярната посока.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР