Един от най-реномираните кардиолози в България води листата на партия

...
Един от най-реномираните кардиолози в България води листата на партия
Коментари Харесай

Д-р Пакеров, партия МИР: Ще направим здравеопазването достъпно за всички

Един от най-реномираните кардиолози в България води листата на партия МИР в Добрич
Д-р Владислав Пакеров е един от най-хубавите и реномирани кардиолози в страната с над 25 години опит. Работил е в УМБАЛ „ Царица Йоана ”, УМБАЛ „ Света Екатерина ”, Токуда Болница-София и в УМБАЛ „ Александровска ”. Завършил е Медицинския университет в София, като е придобил две специалности – по вътрешни заболявания и по кардиология. Той е сертифициран за интервенционална кардиология и електрокардиостимулация.

Д-р Пакеров е създател на научни разработки в областта на интервенционалното лекуване на стволови стенози, биохимични маркери при сърдечна непълнота и сложни коронарни интервенции. Той е преподавател на интернационалните кардиологични конференции, както и създател на голям брой научни изявления, както и на отчети, представяни на национални и интернационалните конгреси. Д-р Пакеров е лидер на листата за народни представители на партия МИР в област Добрич за предварителните избори на 2-ри април.
-->
-    Д-р Пакеров претендент сте за депутат от партия МИР. С какво тя е по-различна от останалите партии?

-    Партия МИР ме притегли със своето ново и съвременно мислене, с действително съществуваща опция за смяна на статуквото и одобряване на демократичното развиване на страната. Партия МИР е основана от персони и специалисти, които не са обвързани с до момента съществуващи политици и политически партии и не са взели участие в ръководството. Това е млада партия, с доста ясна и съответна стратегия, с съответни политики и цели, които се основават на сериозна експертиза.

Самият екип на партия МИР е формиран от специалисти и експерти от всички сфери на публично икономическия живот на страната. Всички ние сме същински загрижена за бъдещето на България и с доста ясна визия за реализирането на тази цел. Партия МИР е обърната с чисто лице към всички български жители, към сънародниците ни отвън граница и несъмнено към младежите.

-    Вие сте лидер на листата в Добрич. Какво Ви свързва с този град?

-    С Добрич ме свързват доста положителни усеща и мемоари, защото имах удоволствието през 2012 година да бъда специалист – експерт по инвазивна кардиология през 2012 в МБАЛ Добрич. Именно в Добрич сътворих и развих най–модерният и софтуерен вид за лекуване на пациентите с изострен миокарден инфаркт на място, за което до този миг хората трябваше да пътуват до Варна или до София, с цел да получат това лекуване, което в множеството случай е обвързвано с превоз и огромен риск за живота на пациентите.

Прекарах в продължение на шест години в всекидневен труд по построяването, одобряването на тази технология и образование на лекарите на място. Благодарение на тази новаторска технология съумях да спася стотици хора и им помогнах да могат да бъдат още веднъж при своите фамилии и на работните си места. Именно това ме свързва вечно с Добрич.

-    Какви са вашите съществени цели като претендент за депутат?

-    Основните цели като претендент за депутат от партия МИР, са да утвърдим правилата на демократично ръководство на страната, да обърнем още по-голямо внимание на екологичните технологии, да създадем освен по-достъпна здравната помощ в България, само че да създадем условия за развиване на новите технологии в медицината, те да бъдат налични до още по-голям брой български жители и то навреме. Смятам, че като лекар-специалист, с опит над 28 години в областта на опазването на здравето, мога да допринеса с ясна визия за рационализиране на опазването на здравето в страната. Здравната ни система претърпя невиждано до момента натоварване на поради пандемията, само че все пак има потребност от рационализация и обновяване, с цел да стане по-ефективна и най-много налична за всички българи.

-    Според Вас какво би трябвало да се промени в опазването на здравето?

-    Да се трансформира в налично за всички български жители, да стане дейно, да бъдат внедрени нови технологии, да се запазят здравните фрагменти, специалисти и експерти. Всичко това е належащо, с цел да могат да се спасят хиляди човешки живота, а българския народ да стане здрав. Ковид-19 сложи пред съществено тестване и лекари и медицинските сестри и пациентите, както и цялата ни здравна система. Мисля, че главен проблем за осъществяване на здравната промяна до момента е в неналичието на последователност и поредност. Медицината в страната ни е на доста високо равнище, всички модерни технологии се правят понастоящем в страната. Целта несъмнено е, те да станат налични за всички пациенти.

-    Трябва ли по-често политиците да слушат специалистите във всяка една сфера?

-    В партия МИР това е метод на мислене и деяние, а точно преди всичко стои експертизата, а по-късно са политиците, които на тази база да осъществят съответните политики. Само и само благодарение на специалистите политиците могат да дават допустимо най-хубавите решения на жителите на страната. В партия МИР 90 % от листите са от по този начин наречената гражданска квота. Всички претенденти за народни представители на партия МИР са потвърдени специалисти и експерти всеки във своята сфера. Това е и главната причина да стана част от екипа на партия МИР.

-    Какво би трябвало да предприеме страната, с цел да спре приключването на медицински експерти в други страни?

-    Разбира се това е извънредно значителен проблем който съществува повече от 15 години. Необходима и незабавна смяна в закона за следдипломна подготовка, с цел да се основат условия за специализация на младите лекари, които за имат ясна визия за своята професионална реализация, подготовка и кариерно развиване. Също по този начин е значимо те да могат да работят със модерни и новаторски технологии. България разполага с извънредно доста млади  лекари, за жалост част от тях реализират своите триумфи отвън страната, поради финансови и бюрократични компликации в страната. Именно това би трябвало да се промени и поправя, с цел да можем да спрем приключването на медицински експерти.

-    Защо съгласно Вас българите би трябвало да гласоподават за партия МИР?

-    За нас от партия МИР единството на нацията е изискването, без което няма по какъв начин да спрем деградацията и да тръгнем да се развиваме. Това изискване е изпълнимо единствено тогава, когато всички ние, възприемем единни етични правила в общуването между тях и пожелаваме от страната да съблюдава тези правила в връзките с всички жители. Партия МИР е първата българска партия, която одобри свои Етичните правила и правила. Те са основани на духовността и националната ни традиция, и за това призоваваме всички български жители, да се срещнат с тях и да ни последват. Призовавам всички почтени, мислещи, дейни и морални българи да се обединим към предлаганите от партия МИР първи стъпки, които подсигуряват връщането на нормалността в страната, както и дружно да начертаем идващите стъпки за смяната и развиването на България. Време е за нов модел на развиване и дейни цивилен дейности, а партия МИР с номер 16 в бюлетината е поръчител за това.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР