Един от най-прочутите в света български музиканти гостува е предаването

...
Един от най-прочутите в света български музиканти гостува е предаването
Коментари Харесай

Милчо Левиев гостува в „Моят плейлист“ по БНТ 1

Един от най-прочутите в света български музиканти гостува е предаването точно на рождения си ден. Гледайте го в събота в 22:00 ч.

Тази събота (19 декември), посетител на Васил Върбанов в студиото на музикалното предаване на Българска национална телевизия 1 „ Моят плейлист " ще бъде рожденикът Милчо Левиев. Той е един от най-прочутите в света музиканти, раждали се в миналото в България. Надарен е със страховит гений! И най-важното - съумява да отвърже, овладее и наложи този подарък - първо у нас, а по-късно и във допустимо най-конкурентната среда на планетата земя - джаз сцената в Америка.

Милчо Левиев е и двете - и композитор, и реализатор. Свири и работи с други фамозни музиканти, основава джаз композиции, само че и симфонии и камерна музика. Печели една премия „ Грами " и има една номинация. В годините на комунистическия мрак взе участие в съвсем нереалната за оня миг у нас групировка „ ДЖАЗ ФОКУС-65 ".

Левиев е и диригент на „ БИГ БЕНДА " на Българското радио - до прехвърлянето си в Съединените щати, където стартира новият му живот. Наистина работи с най-големите в джаза, а у нас - за няколко генерации - той се трансформира в митичния българин избягал и съумял в Америка

Слушайте особено издание на „ Моят плейлист " отдадено на 83 години от раждането на незабравимия Милчо Левиев - с доста специфични посетители, усмивки и страхотна музика. Като на същински рожден ден!

Гледайте Милчо Левиев в „ Моят плейлист " тази събота, 19 декември, в 22:00 ч. по Българска национална телевизия

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР