Един от най-признатите дизайнери в съвременния свят Паоло Пининфарина е

...
Един от най-признатите дизайнери в съвременния свят Паоло Пининфарина е
Коментари Харесай

Италианският автодизайнер Паоло Пининфарина пред БНТ

Един от най-признатите дизайнери в актуалния свят Паоло Пининфарина е в София, като специфичен посетител на конференция във връзка Световния ден на италианския дизайн. Събитието, проведено от „ Конфиндустрия България “ се организира в „ София Тех парк “. Пред интернационалния редактор на Българска национална телевизия Милен Атанасов Пининфарина описа за създадения от него суперавтомобил, който стана неоспорим шлагер на последното ревю в Женева.

Наричат я хиперкола, без ни минимум пресилване. Те лиши преимуществото на високата класа коли на последното ревю в Женева - с форма, лъчение и мощ от 1900 конски сили.

Паоло Пининфарина приказва за нея като за лична сбъдната фантазия. Защото електрическата кола е първата освен проектирана, само че и изпълнена напълно от дизайнерската му компания.
Паоло Пининфарина: Мисля, че оптималната скорост на колата ще доближава 400 километра в час. Важно е и ускорението ѝ. От 0 до 100 тя ще форсира за 1,9 секунди, а от 0 до 300 километра в час - за 12 секунди.
Но същинското обръщение на електрическата свръхкола надалеч надвишава развиваната от нея скорост. То чертае път към самостоятелни коли, зарядни станции, чиста сила и нов вид инфраструктура, в която самостоятелните пътувания и свежия градски въздух са всекидневие. Такова е призванието на водещите дизайнери, счита Паоло Пининфарина.

„ Ние сме тук за това - да сътворяваме дизайн за един по-добър свят “, бяха думите на международно известния дизайнер.

Цялото изявление с Паоло Пининфарина гледайте на следващия ден - 20 март, в Сутрешния блок на Българска национална телевизия!
 Почина автомобилния дизайнер Серджо Пининфарина Почина автомобилния дизайнер Серджо Пининфарина
Италианският авто дизайнер Серджо Пининфарина умря след заболяване на 85 години в Торино. Пожизнен сенатор и началник на едноименната фамилна ко...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР