Във Варна отвори врати първата на Балканския полуостров оранжерия с

...
Във Варна отвори врати първата на Балканския полуостров оранжерия с
Коментари Харесай

Оранжерия с редки колекционерски орхидеи отвори врати във Варна

Във Варна отвори порти първата на Балканския полуостров оранжерия с колекционерски орхидеи. В нея се отглеждат над 100 типа от екзотичните растения, някои от които са доста редки и с изключителна стойност.

Варна

Гигантски екземпляри и дребни, съвсем невидими с човешко око орхидеи, са единствено дребна част от селекцията екзотични цветя в оранжерията.
Крум Сотиров, президент на Първото орхидеено общество в България: Имаме орхидеи, които са били любимци на японския император, те са изпътували от Япония до тук, имаме безлистни орхидеи, такива които единствено цъфтят и имат корени.
До основаването на оранжерията колекционерите у нас купуваха редки орхидеи единствено по интернет. Това обаче крие опасности.
Крум Сотиров, президент на Първото орхидеено общество в България: Изискват се ужасно доста разрешителни, налози, такси. Орхидеите могат да бъдат спрени на границата и унищожени.
Най-скъпите орхидеи в света се отглеждат в Япония, споделят специалистите. Износът им е неразрешен, а пазаруването им - съвсем невероятно.
Крум Сотиров, президент на Първото орхидеено общество в България: Колекционерите ги търсят доста, тъй като са редки, сложни за развъждане и техните цени могат да доближат фантастични суми.
Първото орхидеено сдружение във Варна провежда на практика курсове за колекционери, които желаят да имат редки орхидеи, само че не знаят по какъв начин да се грижат за тях. Специални работилници ще има и за най-малките фенове на красивите цветя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР